Queda constituït l’Ajuntament amb Martí Carnicer com a alcalde

El candidat del PSC ha obtingut quatre vots

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte, 13 de juny, a partir de les 12 del migdia, la Sala de plens ha acollit l’acte de constitució del nou plenari de l’Ajuntament del Vendrell per al mandat 2015-2019, fruit de les eleccions municipals celebrades el 24 de maig passat. La sessió també s’ha pogut seguir en directe a través de Ràdio i Televisió El Vendrell.

En el ple, Martí Carnicer ha estat reelegit alcalde en qualitat de cap de la llista més votada, ja que en el procés de votació no ha obtingut la majoria, en rebre únicament 4 vots. També han presentat candidatura a l’alcaldia August Armengol (PxC), que ha obtingut 3 vots; Òscar Blasco (Sí Se Puede), que ha obtingut 2 vots i Rubén Suán (Som Poble), que ha obtingut 2 vots.  A partir d’ara s’obre el termini legal d’un mes per formar govern, ja que des del 24 de maig encara no ha estat possible tancar pactes de governabilitat atesa la diversitat de grups que han entrat a formar part del consistori. En línies generals, totes les formacions han apel·lat a la necessitat de diàleg i d’anteposar els interessos del Vendrell per sobre de les diferències polítiques.

L’acte ha començat amb la constitució de la Mesa d’edat, que estava presidida pel regidor electe de major edat, Martí Carnicer (PSC), i que tenia com a vocal el regidor electe de menor edat, Víctor Pérez (C’s). Tot seguit, els 21 regidors i regidores han promès o jurat el càrrec i ha quedat constituït el nou plenari. Aquest l’integren: Martí Carnicer,Kenneth Martínez, Camil·la Barnadas i Rafel Gosálvez de la llista Pdv-PSC-CP; Eva Serramià, Ferran Trillas i Josep Mercadé de la llista de CiU; August Armengol, Araceli Bundó i Juan Manuel Carrasco de la llista de PxC; María Luz Ramírez, Maria del Mar Negro i Víctor Pérez, de la llista de C’s; Josep Marrasé i Eva Mata de la llista d’ERC; Òscar Blasco i Verónica Moreno de la llista de Sí Se puede El Vendrell; Rubén Suan i Alfredo Valdivielso de la llista de SP-CUP-PA iElisabet Rodríguez i Jerónimo Merino de la llista del PP.

Després d’acceptar el càrrec i fer-ne el jurament o la promesa, el nou alcalde ha assumit la presidència de la sessió i ha donat la paraula als portaveus dels diferents grups municipals. Finalment, ha tancat el ple amb una intervenció, en què ha apel·lat a la responsabilitat, humilitat i generositat de tots els grups polítics per aconseguir que el Vendrell no s’aturi per les diferències entre les formacions, sinó que avanci pels seus acords.  

El ple íntegre es podrà seguir en diferit aquest cap de setmana dins de la programació de Televisió El Vendrell: en concret, dissabte i diumenge a les 15h i diumenge, també, a les 19.30h.