Josep Fèlix Ballesteros proclamat alcalde

Pérez, Milà i Floria es converteixen en els pesos pesats del consistori

Per . Actualitzat el

Josep Fèlix Ballesteros ha pres possessió com a alcalde aquest dissabte 13 de juny, en l’acte de constitució del nou  Ajuntament de Tarragona sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig.

L’alcalde ha obtingut el suport de 9 dels 27 consellers que formen l’Ajuntament, els del seu grup municipal. 4 han votat la candidatura de Pau Ricomà; 5 abstencions; 7 en blanc i 2 nuls.

Cinc àrees defineixen el nou consistori

El govern municipal es dividirà en sis grans àrees municipals:

La de presidència estarà coordinada per Javier Villamayor que serà el segon tinent d’alcalde. Assumirà les competències en els Jocs del Mediterrani, Ciutat Intel·ligent i en Esports.

Dins aquesta mateixa àrea se situa la Quarta tinent d’alcalde, Elvira Ferrando, que serà consellera de Relacions Ciutadanes, Universitat i Comerç.

Una segona àrea, la d’Hisenda i Seguretat Ciutadana tindrà al capdavant al primer tinent d’alcalde, Pau Pérez.

Repetirà com a conseller d’economia i hisenda i assumirà les responsabilitats de Guàrdia Urbana i Protecció Civil.

Ana Santos, sisena tinent d’alcalde, coordinarà l’Àrea de Serveis a la Persona amb responsabilitats en l’Institut Municipal de Serveis Socials, Polítiques d’Igualtat i Salut Pública.

La tercera Tinent d’alcalde, Begoña Floria, serà la responsable de la tercera gran àrea: Cultura, Patrimoni, Turisme i Joventut.

Floria serà consellera de Cultura, Patrimoni i Turisme.

La cinquena gran àrea és la d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic. Estarà coordinada pel vuitè tinent d’alcalde, Francesc Roca i inclourà la regidoria de comerç d’Elvira Ferrando.

Una quarta àrea serà la de Territori. L’arquitecte Josep Maria Milà en serà el responsable. L’urbanisme, llicències i el desenvolupament del POUM estaran sota la seva responsabilitat.

Dins aquesta àrea, Ivana Martínez, es converteix en consellera de Medi Ambient, Neteja i Espais Públics. També s’encarregarà de Joventut, Centres Cívics i Cooperació.