Les reivindicacions sobre la qualitat de l’aire donaran la benvinguda als nous regidors

La Plataforma Cel Net i diverses entitats convoquen una concentració abans de la consititució del ple

Per . Actualitzat el

El proper dissabte 13, aprofitant el dia en què es formen els diferents governs, la Plataforma vol visibilitzar la seva demanda i la dels col·lectius signants del comunicat ARA, POLÍGON SUD i demanar un estudi de qualitat de l’aire a Tarragona, Vila-Seca i La Canonja davant de l’Ajuntament de Tarragona.

La concentració, tindrà lloc demà dissabte 13 a les 11.30 davant de l’ajuntament de Tarragona. L’objectiu és realitzar el tret de sortida de la campanya ARA, POLÍGON SUD i repartir el material que s’ha preparat per sensibilitzar a la població. A més, es tracta de pressionar els municipis de Tarragona, Vila-seca i La Canonja perquè realitzin l’estudi que ja s’ha estat portant a terme a El Morell, Vilallonga del Camp, Constantí i Perafort-Puigdelfí de qualitat de l’aire.

Des de la Plataforma Cel Net creuen que «aquest estudi posa fi al silenci al qual s’havia condemnat la zona pel que fa a respostes davant les contínues agressions contaminants de la indústria i la manca de responsabilitat. No ha estat fins que els mateixos ajuntaments, a petició de Plataforma Cel Net, han finançat aquests estudis que hi ha hagut dades reals i a l’abast de la població de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona».

La plantilla d’EMTE també protestarà

Per tal de reivindicar el compliment del Pacte d’empresa i denunciar la precarietat i les retallades que estan patint, els treballadors d’EMTE SERVICE S.A.U. denunciaran la seva situació demà al Ple de l’Ajuntament de Tarragona i demanaran la implicació en la seva lluita de totes les organitzacions d’esquerres i de l’alcalde. Amb aquest objectiu, convoquen a tots els afiliats i delegats a trobar-se davant del consistori.

Cal recordar que aquesta empresa, dedicada al manteniment de serveis, té contractes amb nombroses administracions i empreses municipals com la Subdelegació del Govern, l’Institut Català de la Salut, el Consorci d’Aigües de Catalunya, l’Autoritat Portuària, els Serveis Penitenciaris Mas d’Enric, i Patrimoni, entre altres. El seu accionista majoritari, Carles Sumarroca, és proper a Convergència i Unió i concretament a la família Pujol.

La plantilla d’EMTE ha decidit en assemblea de treballadors dur a terme una vaga entre els dies 17 i 22 de juny que es convertirà en indefinida si l’empresa es nega a mantenir les condicions laborals del pacte subscrit amb els representants sindicals. I és que la mercantil pretén reduir els salaris a tota la plantilla i inaplicar les condicions més beneficioses d’aquest pacte.

Els treballadors ja han denunciat davant d’Inspecció de Treball que des de la convocatòria de la vaga estan rebent amenaces i pressions de l’empresa per evitar que la secundin.

Per a més informació: