L’Ajuntament presenta un recurs perquè s’aturin les obres del Tercer Fil

L’alcalde d’Altafulla lamenta que Foment no hagi actuat tal i com marca el procediment administratiu legal ometent el tràmit d’informació pública

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat avui dijous 11 de juny un recurs contenciós administratiu a l’Audiència Nacional, a Madrid, per demanar la suspensió cautelar de les obres del Tercer Fil, fins que es tingui en compte la participació del territori, administracions locals, ciutadania i la resta d’actors afectats en els tràmits legals per a l’execució d’un projecte tant gran com aquest.

En aquest sentit, l’alcalde en funcions d’Altafulla, Fèlix Alonso, entén que el Ministeri de Foment ha donat el vistiplau al projecte desenvolupat per Adif sense seguir un procediment administratiu legal com el que marca la llei sobre el tràmit d’informació i exposició pública. Alonso també ha remarcat que “el Ministeri de Foment imposa de forma arbitrària un projecte que genera múltiples impactes negatius sobre el territori i les persones, sense que s’hagin ni estudiat ni avaluat”.

La raó per la qual es procedeix a demanar aquestes mesures cautelars sorgeix arran dels treballs que Adif va iniciar a finals de maig d’enguany en el tram de la línia fèrria d’Altafulla en què Foment intenta legitimar la seva actuació sobre la ficció que les obres que s’estan duent a terme són simplement treballs de manteniment de la línia.

Contràriament a això, en el projecte dissenyat pel Tercer Fil s’afirma que aquesta actuació són “treballs de substitució d’elements de superestructura de via, per tal de permetre la utilització de la línia fèrria per trens d’ample estàndard, i també per trens d’ample convencional”. Per tot això, Fèlix Alonso entén que es tracta d’obres per al Tercer Fil, i ha recordat que “aquest ajuntament ja va presentar en el seu dia un dictamen pericial on es constata la triplicació del transport de mercaderies durant gairebé tot el dia amb el què comportarà efectes negatius per la ciutadania, el medi ambient i el territori”.