La Colla Jove actuarà a l’Exposició Universal de Milà

L’alcalde ha rebut una representació dels liles que aquest cap de setmana viatgen a Itàlia

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona en funcions, Josep Fèlix Ballesteros, ha rebut avui al president i cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Sergi de los Rios i Carles Ribes, respectivament; amb motiu de la seva actuació aquest cap de setmana a Milà amb motiu de la mostra de Catalunya dins l’exposició Mundial que se celebra enguany a aquesta ciutat. Ballesteros ha destacat la importància d’aquest esdeveniment donat que “de les 60 colles existents a Catalunya, una de les dues escollides a estat tarragonina i això ens fa ser una ciutat de primer nivell i en representació del país”; l’altra colla són els Castellers de Vilafranca; que hi assistiran i actuaran juntament amb els diables Carranquers de Cervera, els gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, l’Àliga de Girona i l’agrupació musical Senienca.

Així mateix l’alcalde ha destacat “la feliç coincidència de l’important treball que durà a terme la nostra televisió local pública, com és Tac12 tv a través de la Xarxa de Televisions Locals” que oferiran un programa especial en directe del desplegament català a la ciutat de Milà. Serà el dissabte 13 de juny de 12 a 13h.

Per la seva banda els responsables de la colla presents a la roda de premsa han destacat que seran 320 els castellers que es desplaçaran i que tenen la intenció de fer castells importants ja que volen “donar exemple de l’excel·lent treball que estan fent els darrers temps”.

L’actuació de la colla és l’acte de la cloenda de la mostra que es fa del 5 al 13 de juny sota el títol de “Barcelona Capital of Catalonia. Real food for real people” a la ciutat italiana i que comptarà amb l’actuació de les dotze del migdia davant Castell Sforzesco a la Piazza del Cannone. En acabar faran una recepció amb l’alcalde de Milà i altres representants polítics on els atorgaran regals que avui l’Ajuntament ha cedit a la Colla. Finalment a les 22h, hi haurà una petita actuació de pilars.

L’actuació del migdia també serà retransmesa, a banda de per la Xarxa de Televisions Locals (en programa especial en directe), per Rai3 TV en emissió per tot el país.