El Nàstic es queda sense el títol de Segona B

Per . Actualitzat el

L’últim al·licient d’aquesta temporada per al Nàstic s’ha escapat al Carlos Tartiere. Després de l’avantatge de 2-1 de l’anada per als grana, el conjunt asturià ha sabut remuntar i es proclama campió de la Segona Divisió B. Tot i el control del Nàstic en moltes fases del partit, l’efectivitat del Real Oviedo ha estat definitiva.

El partit s’ha iniciat amb el control i la iniciativa en el joc per part del conjunt local. La primera aproximació dels asturians ha vingut des de la sortida d’un córner al minut 8; la posterior rematada que anava a porteria, l’ha refusat Azkorra amb el cap. Dos minuts després ha arribat el primer gol de l’equip entrenat per Sergio Egea. Una jugada per banda esquerra ha finalitzat amb una centrada per sota a l’interior de la petita que ha finalitzat, a plaer, el davanter Linares. Mentre, al minut 18, ha estat Azkorra qui ha buscat porteria mitjançant una pilota centrada des de la banda que ha rematat amb el cap. El porter Esteban, ben col·locat, ha aturat sense complicacions. Lago Jr ho ha provat des de lluny al minut 21, però la pilota s’ha perdut per línia de fons. El Nàstic s’anava apropant a la porteria tot i que no aconseguia finalitzar les jugades amb èxit. Al minut 26, Xisco Muñoz no ha pogut impactar correctament la pilota a boca de gol; la centrada l’havia posat Mossa des de la mateixa línia de fons. Al minut 29, Vicente Moreno s’ha vist obligat a moure la banqueta per la lesió d’Azkorra. Marcos ha ingressat al terreny de joc. El mateix davanter de Pollença ha gaudit d’una bona ocasió al minut 37. L’assistència per sobre la defensa, l’ha rematat Marcos de primeres i el porter local ha estat atent per blocar la pilota. I, cinc minuts després, Tomeu ha estat decisiu per evitar el segon gol; el xut llunyà per part de Susaeta l’ha desviat el porter grana a córner amb una bona estirada. Amb la victòria mínima dels asturians s’ha arribat al temps de descans.

A la represa, els dos equips han seguit atacant en busca de donar un pas important en la final de campions de 2a B, que pel moment, amb 2-2, era favorable al Real Oviedo. Al minut 55 ha arribat el segon gol dels locals; el segon de Linares després d’una bona jugada a l’interior de l’àrea. Al 57 s’ha produït la segona substitució a les files tarragonines; Xisco Muñoz ha donat entrada a Ferran Giner. Tres minuts després, Tomeu ha reaccionat a temps per enviar a córner una falta executada per Susaeta. L’últim canvi grana ha estat el de Cristóbal, que ha entrat al lloc de Marc Martínez. Els de Vicente Moreno haurien pogut igualar aquesta final a doble partit si Rayco o Marcos haguessin aprofitat les seves respectives ocasions consecutives al minut 77. Primer ha estat el canari, que no ha pogut superar a Esteban després d’una jugada associativa entre els integrants de l’atac grana. La jugada ha finalitzat en córner i, a la sortida de cantonada, Marcos ha rematat des de dintre de l’àrea i la pilota ha impactat a l’exterior de la xarxa. Ja en la recta final del partit, Diego Cervero ha sentenciat el títol de campions de la 2a B en un xut creuat, al que Tomeu no ha arribat. Després dels dos minuts de temps afegit, l’àrbitre ha decretat el final. Els d’Oviedo s’han emportat el títol per un resultat global de 4 gols a 2.

El conjunt grana marxa de vacances fins la segona setmana de juliol, quan començarà la pretemporada de la campanya 2015-2016. Després de l’ascens dels homes de Vicente Moreno, el Nou Estadi i Tarragona tornaran a gaudir de partits de la Liga Adelante a partir del mes d’agost.