C’s donarà l’alcaldia de Calafell a un imputat per prevadicació del PSC

PSC, PP i UAM s’alien i fan fora a Olivella (CiU) amb el suport de Ciutadans

Per . Actualitzat el

La llista més votada a Calafell no governarà el municipi. L’actual alcalde en funcions, Joan Olivella (CiU), que va obtenir un regidor més que el PSC, no podrà reeditar l’alcaldia a causa d’un pacte a quatre bandes entre PSC, Ciutadans, Unió i Alternativa Municipal i el PP signat aquest dimecres. Els socialistes, l’UAM i els populars formaran el nou Govern municipal, amb el socialista Ramon Ferré com a alcalde. Ciutadans donarà suport a la investidura, però es quedarà fora de l’executiu i treballarà des de l’oposició.

La suma dels quatre partits assoleix la xifra d’onze regidors, que marca la majoria absoluta a la corporació municipal. El nou executiu governarà en minoria, atés que Ciutadans romandrà a l’oposició, però l’acord assolit entre aquest partit i el PSC li dóna preferència en les negociacions per arribar a acords al llarg dels propers quatre anys. A més, Ciutadans presidirà, des de fora del govern, una comissió sobre participació i transparència, qüestió que serà prioritària durant la legislatura amb la introducció de noves mesures que les fomentin.

D’aquesta manera, el partit d’Albert Rivera es torna a contradir i fa alcalde a un candidat imputat. Ferré i l’alcalde Jordi Sánchez, amb el qual va ser regidor d’Urbanisme, van ser denunciats per un empresari que va presentar una querella contra ells en considerar que havien trencat un conveni urbanistic signat el 2001. Els imputats estan acusats de cometre un delicte de prevaricació i falsedat documental en no alertar la Comissió d’Urbanisme durant el procés de revisió del Pla General, que la masia que va desencadenar aquesta revisió, havia estat enderrocada.

La composició del nou govern municipal, format per PSC, UAM i PP s’anunciarà en els propers dies, quan quedi constituït l’Ajuntament. La part programàtica de l’acord de govern se centra en la reactivació econòmica del municipi, la inversió en educació i el reforçament dels serveis socials per lluitar contra els efectes de la crisi. També són punts importants del pacte la inversió en la millora de carrers i espais públics, l’ampliació del transport públic al vespre i a la nit i els caps de setmana i la garantia que els serveis telefònics i digitals arribin a tots els veïns, entre altres.

També es garanteixen les inversions mínimes per posar al dia les instal·lacions esportives municipals, atés que Calafell serà seu dels Jocs de la Mediterrània de 2017.

D’altra banda, es revisarà a la baixa el tipus de l’IBI, es rebaixaran els sous dels càrrecs electes i es reduiran al mínim imprescindible els càrrecs de confiança. Per fomentar la participació, es facilitarà la presentació de propostes i iniciatives populars, es dotarà de major contingut el ple municipal i s’usaran totes les possibilitats de les noves tecnologies.