Infertilitat masculina: us ajudem a ser pares!

Per . Actualitzat el

Tot i que la majoria de les parelles aconsegueix un embaràs en el període d’un any, a Espanya, aproximadament entre un 15% i un 17% de les parelles són incapaces d’aconseguir-ho. Fa unes dècades, tots els esforços se centraven en l’estudi i el tractament de la dona, però les dades ja apunten que un 50% dels casos d’infertilitat de la parella es deuen exclusivament a un problema en l’home.

Com ho podem saber? A Biogest farem unes proves diagnòstiques al futur pare que ens permetran conèixer l’origen de la infertilitat, necessari per poder trobar la seva solució.

Els mètodes diagnòstics masculins que realitzem inicialment per descartar i conèixer els motius són variats: un estudi andrològic, un estudi complet de la salut sexual de l’home a través de la història clínica completa; una exploració física de l’aparell genital; una analítica general bàsica i hormonal i un seminograma, consistent en l’estudi de les característiques físiques i químiques del semen.

Un cop tinguem els resultats i l’historial de l’home, el nostre equip mèdic analitzarà i valorarà amb la parella els resultats obtinguts i les causes de la possible infertilitat. Aquestes poden ser degudes a trastorns congènits, que seria l’absència o alteració d’estructures genitourinàries o trastorns genètics, que es refereixen a l’alteració cromosòmica o malalties cromosòmiques.

També existeixen els trastorns adquirits que serien els ambientals o immunològics; els trastorns de la pròstata, vesícules seminals o, finalment, els trastorns seminals, que causen infertilitat per alteracions dels mateixos espermatozoides, ja sigui per la quantitat, la mobilitat o la seva morfologia.

Després d’un estudi exhaustiu de la patologia causant de la infertilitat, Biogest proposarà les solucions més adequades per a la parella depenent de cada cas: inseminació artificial, in vitro o inseminació amb semen de donant.

Amb més de 13 anys d’experiència, Biogest s’ha convertit en la clínica especialista de la nostra província en reproducció assistida i, gràcies a les noves tècniques en aquest camp, cada dia és més fàcil solucionar els problemes de fertilitat d’homes i dones.

Reserva ja la teva primera visita gratuïta al 977 32 00 33.