El ple acomiada 18 dels 27 consellers

Tots i totes destaquen el companyonia i la bona feina dels treballadors municipals

Per . Actualitzat el

El ‘fair play‘ que ha imperat durant aquesta legislatura ha arribat al seu punt més àlgid en el comiat de la majoria dels consellers del consistori. Un canvi de cares radical que s’acabarà de conformar aquest dissabte amb la més que segura presa de possessió de l’alcalde Ballesteros per tercera vegada consecutiva però amb un equip més curt que en les passades legislatures i bastant renovat. Set regidors socialistes marxen del ple. La majoria ja s’havien acomiadat (Carme Crespo, Carles Castillo, Victòria Pelegrín, Joan Sanahuges i Paco Zapater) i la Patrícia Anton i el Xavier Tarrés han estat víctimes de l’electorat que va premiar o castigar a la llista del PSC amb 9 representants.

Per altra banda, els set regidors de CiU ja fa mesos que se sabia que no repetirien. La renovació la va encapçalar l’Albert Abelló deixant sense possibilitats de repetir a la Victòria Forns, l’Albert Vallvé, el Xavier Quintana, el Federic Adan, la Maribel Rubio, el Robert Vendrell i l’Òscar Busquets. Al grup municipal del Partit Popular hi ha hagut una mica de tot: les dones no van comptar amb la confiança de l’Alejandro Fernández (absent en l’acte d’avui) de manera que tant la Judith Heras com la Pilar Juárez ja sabien que no repetirien escó abans de les eleccions; els homes, en canvi, van repetir a la llista però la pèrdua de vots ha fet caure de la cadira a Juan José Acero i a Mariano Herráiz.

En total, divuit regidors i regidores que marxen per deixar que els nou restants governin la ciutat en companyia dels nous representants que entraran dissabte. Tots ells han destacat el companyonia que ha existit durant la legislatura on l’entesa ha estat essencial per garantir la governança d’un consistori sense majoria absoluta ni pactes estables. També han agraït la feina dels treballadors municipals, de les entitats i dels periodistes. Les tres portaveus femenines (Floria, Forns i Sentís) han remarcat la importància de garantir l’accés de les dones a la política. En aquest sentit, i com a fet curiós, la Victòria Forns i la Judith Heras han assentit repetidament el discurs de la seva adversària Arga Sentís quan l’ecosocialista ha lamentat que sempre es tendeix a rellevar abans a les dones que als homes.

Altres intervencions remarcables, la de l’Albert Vallvé, el més històric dels sortints, que ha donat el toc d’humor a l’acte criticant la manca de climatització i les humitats del Saló de Plens entre altres coses i la del Carles Castillo que ja ha avançat que marxa per tornar. Una intenció que també ha manifestat entre rialles la Victòria Forns en el moment de la foto de comiat, i que no sabem fins a quin punt era o no ironia. La Carme Crespo, amb dotze anys al costat de Ballesteros i vuit d’aquests al Govern, ha estat la darrera a dir adéu a l’escó en un discurs emotiu on no han faltat algunes llàgrimes contingudes.

Ballesteros ha tancat l’acte agraint un cop més la feina de tots i totes a l’espera d’obrir dissabte una nova etapa per a la ciutat acompanyat de nous agents i d’una diversitat de grups municipals mai vista al consistori tarragoní.