Dia del Donant al CAP Llevant de la Xarxa de Santa Tecla

Per . Actualitzat el

El passat dimecres dia 3 de juny es va celebrar el Dia del Donant i com cada any la Xarxa de Santa Tecla va organitzar una jornada per donar a conèixer la importància de ser donant d’òrgans, una acció que pot ajudar a salvar moltes vides. Amb la presència de la coordinadora de trasplantaments a la demarcació, la doctora Nanda Bodí, i dues persones trasplantades que van explicar el seu testimoni, la jornada va servir per explicar que les donacions de tarragonins s’han duplicat enguany en comparació als sis que hi va haver entre el gener i l’abril del 2014, i que els de ronyó i fetge són els més habituals. També es va explicar que generalment, la donació es realitza per mort del pacient (donació de cadàver), tot i que també existeix la possibilitat de fer donació en viu, que s’ha multiplicat per dos en els darrers anys. Tant Joan Jordi com Eva Vallbé, trasplantats de fetge, van explicar la seva experiència en tots el procés viscut. Durant el 2014 es van fer 89 trasplantaments d’òrgans a pacients tarragonins.