L’Ajuntament reposarà 42 places de la Guàrdia Urbana l’any vinent

L’equip de Govern en funcions anuncia una millora de les finances municipals que permetran noves inversions pel 2016

Per . Actualitzat el

El penúltim plenari d’aquesta legislatura ha estat tan breu com optimista. El tinent d’alcalde d’Hisenda en funcions, Pau Pérez, s’ha congratulat per la «millora» de les finances municipals i ha anunciat noves contractacions. La idea és reposar algunes places, especialment en àmbits com la Guàrdia Urbana, que creixerà amb 42 agents que puguin substituir les places que queden desertes per jubilació.

Qui molt probablement continuarà sent el responsable de l’àrea econòmica de l’Ajuntament, Pau Pérez, preveu un increment destacat de la despesa corrent de cara als pressupostos de l’any vinent. El tinent d’alcalde creu que durant aquest mandat la despesa «s’incrementarà d’una manera important en els serveis públics». Pérez ha anticipat que s’abocaran els recursos en els àmbits prioritaris i que, si no canvia el context, la massa de personal no patirà més retallades i es reposaran algunes places. També ha recordat que «no estem per externalitzar serveis» i que no es duran a terme privatitzacions.

Aquestes inversions seran possibles, segons Pérez, «gràcies als bons resultats del pla d’ajust d’aquests anys anteriors i a una millora generalitzada de la situació». En aquest sentit, preveu que hi haurà més ingressos i que les aportacions de l’administració central també hauran de créixer.

El ple extraordinari ha donat compte dels informes de control financer de les empreses municipals i els organismes autònoms que, segons Pérez, han presentat millors resultats a les corresponents auditories.

Dimecres dia 10 tindrà lloc l’últim ple que servirà per acomiadar els regidors que no repeteixen a partir de les onze del matí. Es tracta de set del PSC, dels set de CiU i de quatre del PP. Una renovació important, ja que marxen un total de divuit dels 27 consellers que formen el consistori tarragoní.