La FiM 2015 tanca amb més de 15.000 persones als concerts

Els concert de Xeic!, Pepet i Marieta, Lenacay, Gemma Humet, Enric Verdaguer i Ivory, entre el més destacats per l’afluència de públic

Per . Actualitzat el

La setzena edició de la Fira de la Música al Carrer de Vila-seca (FiM Vila-seca 2015) va tancar la matinada de diumenge passades les quatre amb la satisfacció dels organitzadors pel número d’assistents, més de 15.000 persones repartides en el mig centenar d’actuacions que hi va haver entre divendres i dissabte i també pel bon resultat de les novetats d’enguany, els espectacles de kilòmetre zero per grups locals i del territori i també per la varietat estilística aconseguida i la resposta positiva en l’horari matinal.

Pep Vergé, de Crearum Produccions Creatives i director artístic de la FiM, ha explicat que el “balanç és molt positiu en quant a espectadors i a qualitat dels espectacles”. Enguany la Fira ha canviat de dates i ens hem trobat amb una gran oferta musical a ciutats properes a banda de l’expectativa mediàtica per la final de la Champions. Amb tot, l’afluència d’espectadors també a l’hora del futbol amb la música de County Groove o Catfingers va ser molt bona. Vergé també ha afegit que “s’ha posat una primera pedra i esperem poder mantenir la confiança del Patronat de Turisme de Vila-seca per seguir apostant per noms consolidats com Xeic!, Pepet i Marieta o Lenacay al costat de grups amb gran futur com Ivory, Gemma Humet o l’igualadí Enric Verdaguer que va fer el primer concert amb banda a la FiM i al mateix temps per la pedrera musical de Vila-seca i del Camp de Tarragona amb artistes com The Krav Maga o Fito Luri”. Vergé també va afegir que ha estat molt interessant la resposta del públic en l’horari matinal amb concerts per a tota la família i l’aposta del jazz, el folk i la música clàssica que confiem en poder continuar”. En aquest sentit el grup Roba Estesa amb el seu ‘folk picantó’ o la Big Band Grallera van agradar força al públic i a alguns professionals de la zona que van assegurar que els tindran presents en les seves pròximes programacions.

La FiM 2015 ha rebut un centenar de professionals acreditats que han tingut l’oportunitat de descobrir nous artistes d’entre els 50 que han actuat i més de 30 periodistes han passat per Vila-seca aquests dos dies. En aquest sentit, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vila-seca, Josep Toquero, ha assenyalat que en els propers dies s’analitzarà en profunditat la FiM però que els resultats apunten a una valoració molt positiva. “La nova empresa que ha dirigit la Fira ha assolit bons resultats. Tots els escenaris han anat a temps, no hi ha hagut cap problema i l’afluència de públic cal considerar-la com a positiva”. Toquero també ha volgut destacar l’esforç realitzat entre tots els implicats en la FiM per tirar-la endavant amb el poc temps que hi ha hagut per treballar enguany.

La setzena edició de la Fira de la Música al Carrer de Vila-seca (FiM Vila-seca) ha estat una producció del Patronat de Turisme de Vila-seca sota la direcció artística de Pep Vergé, de Crearum Produccions Creatives. La Fira de la Música al Carrer de Vila-seca és un aparador de propostes i grups emergents procedents de tot l’àmbit dels Països Catalans que té com a objectiu presentar-les al públic i als programadors professionals.