La Conca, l’Alt Camp i el Priorat en prealerta de l’INFOCAT

Protecció Civil demana extremar precaucions davant l’elevat risc d’incendi forestal

Per . Actualitzat el

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel perill d’incendi forestal que afecta a diverses comarques de ponent, del sud de la Catalunya Central i comarques de Barcelona, d’acord al mapa de perill d’avui elaborat per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat. És per això que es demana la col·laboració ciutadana i se’ls recomana extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals.

El risc d’incendi forestal s’ha incrementat avui i és molt alt a punts de la Noguera i prelitoral central. El perill alt també domina a gairebé tota la resta de l’interior, Prepirineu, i interior del quadrant nord-est.

Les comarques amb més risc d’incendi forestal pel dia d’avui i incloses en la prealerta de l’INFOCAT són:

Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat i Vallès Occidental
Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès
Demarcació de Lleida: Noguera, Garrigues, Segarra i Segrià
Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà, Alt Camp i Priorat
Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre

Protecció Civil demana a la població extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones boscoses i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara elements d’ignició, presència de restes o deixalles, etc. Igualment, es demana la col·laboració a la població per tal que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin immediatament al telèfon d’emergències 112.

Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.

A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i en totes les comarques afectades pel nivell 2 del pla alfa http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa/

Pel què fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.