Una estudiant de la URV, premiada com a coautora del millor article científic de l’any

El premi es concedirà pròximament en una cerimònia que es farà a la Universitat de Cambridge (Anglaterra)

Per . Actualitzat el

Gizéh Rangel de Lázaro, que realitza el Programa de Doctorat Erasmus Mundus en Quaternari i Prehistòria a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), ha merescut el premi com a coautora del millor article científic de l’any 2014 atorgat per la Anatomical Society (AS).

El text, que té com a signant principal Emiliano Bruner, investigador del Centro Nacional de Investigación sobre Evolución Humana (CENIEH), tracta sobre la geometria de les àrees parietals profundes del cervell humà, i en concret, de la part central, el precuneus, clau en l’evolució cerebral d’Homo sapiens. Amb el títol “Midsagittal brain variation and MRI shape analysisof the precuneus in adult individuals”, l’article va ser publicat a la revista Journal of Anatomy, que promou la Anatomical Society. El premi es concedirà pròximament en una cerimònia que es farà a la Universitat de Cambridge (Anglaterra).

Des de l’any 2013 Gizéh Rangel de Lázaro treballa amb el Dr. Emiliano Bruner, responsable del Grup de Paleoneurología del CENIEH i el Dr. Carlos Lorenzo Merino de l’IPHES-URV. Tots dos van ser els seus directors de tesina i ara de la tesi, que és sobre l’anàlisi morfològica i la reconstrucció en tres dimensions del sistema vascular cranial, a través de l’aplicació d’eines biomèdiques com la tomografia computada i l’anatomia digital. L’objectiu és estudiar l’evolució d’aquest sistema i comparar-ho en humans moderns i les espècies extintes.

Nascuda a l’Havana (Cuba), el 1989, Gizeh Rangel de Lázaro en l’any 2012 va rebre la beca Erasmus Mundus per a realitzar el Màster Internacional en Quaternari i Prehistòria a la Universitat Rovira i Virgili i el Museu Nacional d’Història Natural de París. La tesina de màster va rebre la qualificació d’Excel·lent i ha estat la base metodològica de la seva tesi de doctorat.