Una alumna del col·legi Lestonnac, la millor de Catalunya en una prova de llengua anglesa

Anna Pallero ha participat en el concurs interescolar The Fonix 2015 en la categoria de segon de Batillerat

Per . Actualitzat el

Anna Pallero, una alumna de 2n de Batxillerat del col·legi Lestonnac-l’Ensenyança ha obtingut la millor nota de tot Catalunya en el 8è Concurs Interescolar de Catalunya The Fonix 2015 en la seva categoria. Aquest concurs està organitzat per International House Barcelona, per la Fundació Catalana de l’Esplai i per la Secretaria General de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat organitzada en el marc d’iniciatives socials d’accions d’entorn i d’activitats vers l’excel·lència i en el del Pla d’impuls de la llengua anglesa als centres educatius catalans.

El concurs és una iniciativa que pretén complementar els plans de millora de la llengua anglesa als centres educatius de Catalunya i s’organitza amb la finalitat d’estimular i motivar l’aprenentatge d’aquest idioma, atesa la seva importància a la societat actual.

L’estudiant tarragonina va haver de superar tres fases: la fase local, consistent en una prova dins del seu centre educatiu; una fase territorial, consistent en una prova amb els representants escollits pels centres, agrupats per territoris (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona), i la fase final, disputada a l’Hospitalet de Llobregat, amb la prova final absoluta amb els guanyadors de cada territori.

L’Anna es mostra molt satisfeta dels resultats obtinguts a la prova i assegura que «en la meva formació en llengua anglesa hi té molt a veure el bon nivell que hi ha al meu centre i als estudis acadèmics, però sobretot el fet que a casa meva l’anglès està molt present: des de sempre miro la televisió i llegeixo en anglès. És la manera més efectiva d’aprendre i interioritzar la llengua», assegura l’alumna, que té molt clar que la seva formació universitària la realitzarà també en llengua anglesa i que marxarà al Regne Unit a la recerca de feina.