L’activista kurda Diana Nammi entre els guardonats als Premis Ones Mediterrània

Altres premiats són el Padre Àngel, el periodista Marcel Mettelsiefen, el cantautor Guillermo Anderson i l’atleta paralímpic tarragoní Gerard Descarrega

Per . Actualitzat el

La 21a edició dels Premis Ones Mediterrània, que organitza anualment Mare Terra Fundació Mediterrània, se celebrarà el divendres 5 de juny a partir de les 20 hores al Teatre Metropol de Tarragona. L’esdeveniment tornarà a portar a Tarragona grans personalitats de caràcter nacional i internacional. Els Premis Ones distingeixen des de fa 21 anys persones, col·lectius o institucions que potencien iniciatives i projectes destinats a impulsar accions per a la defensa i la millora del medi ambient, la solidaritat, la cultura, els drets humans i el desenvolupament social.

Els deu guardonats d’enguany són els següents: Dianna Nammi, activista kurda, exmiliciana i fundadora i presidenta de l’associació Iranian & Kurdish Women’s Rights Organisation (IKWRO); Ángel García (Padre Ángel), fundador de l’ONG Mensajeros de la Paz; Marcel Mettelsiefen, periodista i documentalista guanyador d’un Premi Emmy; Luis Gonzalo Segura, militar i autor del llibre ‘Un paso al frente’; Manu San Fèlix, biòleg marí i director internacional de fotografia submarina de la revista National Geographic; Guillermo Anderson, cantautor i ambaixador cultural d’Hondures; Josep Lluís Domingo, catedràtic de Toxicologia i director del TecnATox; Ajuntament de Juzbado i Fundación Tormes, pel projecte Juzbado, libro abierto; Pius Font i Quer, científic i autor de Diccionario de Botánica; Gerard Descarrega, atleta paralímpic guanyador de quatre medalles en campionats europeus.

Per altra banda, i com és habitual, el Servei d’Incineració de Residus Urbans SA (Sirusa) aprofitarà la cerimònia per fer lliurament del premi al municipi que més hagi incrementat la generació de fracció orgànica. Enguany, el guardó serà per als veïns de Vila-seca.

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha afirmat que «l’any passat vam celebrar el vintè aniversari dels Premis Ones amb una edició històrica. I enguany demostrarem que no hem perdut ni una mica de força, ja que portem a Tarragona persones mediàtiques que gaudeixen d’una gran repercussió nacional i internacional. Estem molt satisfets, perquè ens ha costat molta feina però hem aconseguit guardonar les persones que volíem».
Juárez ha afegit que «ara el que volem és que els tarragonins aprofitin l’oportunitat i participin en una nit en què podran gaudir de persones d’un nivell altíssim que ens explicaran coses molt interessants». Finalment, ha apuntat que aquest any sortirà a la llum un llibre que repassarà la història de les 21 edicions dels guardons tarragonins.

Cal recordar que l’entrada per assistir als Premis Ones Mediterrània és gratuïta, tot i que cal fer una reserva prèvia. Les persones interessades han de posar-se en contacte amb Mare Terra Fundació Mediterrània trucant al telèfon 977 55 13 00 o escrivint un correu electrònic a direccion@mare-terra.org.
Els Premis Ones Mediterrània compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT), Ematsa, La Caixa, Sirusa i l’Asociación de Fundaciones para la Conservación de la Naturaleza (AFN).