L’eufòria, de moment, només al camp i la graderia

Per . Actualitzat el

Des d’aquestes línies tot l’equip de Notíciestgn felicitem el Nàstic per una temporada perfecta i per haver assolit el somiat retorn a l’elit del futbol estatal.

Més enllà de l’èxit esportiu, que permetrà l’aficionat vibrar amb un millor futbol a partir del mes de setembre, l’ascens del club grana a Segona A és un autèntic salvavides econòmic. El Nàstic ha estat força temps en la corda fluixa (i sense xarxa de seguretat) i l’increment d’ingressos generats pels drets televisius a la categoria de plata de la LFP permetrà els directius granes, amb Josep Maria Andreu al capdavant, treballar en un escenari de relativa tranquil·litat. Mai en la història de club tarragoní havia estat tan important assolir els objectius esportius. I no només per una qüestió d’orgull de ciutat i de satisfacció col·lectiva, sinó per qüestions plenament pecuniàries. Només els responsables del club i l’Ajuntament de Tarragona, avui alleugerits amb l’ascens al sarró, saben fins a quin punt una nova temporada a l’infern de Segona B hauria posat en perill la continuïtat la secció de futbol d’un dels clubs més antics d’Espanya.

El mateix president Andreu ha reconegut que l’ascens a Segona A, ben gestionat, pot esdevenir l’inici de la fi dels malsons econòmics del club. Per fi podran anar retornant el deute amb normalitat i es deixaran enrere les penúries de temporades anteriors. Aquesta eufòria col·lectiva, que va viure el seu moment àlgid diumenge a la plaça de la Font, s’ha de quedar però a les graderies i a la gespa del Nou Estadi. En cap cas s’ha de traslladar als despatxos d’un club que encara té molt de camí per recórrer si vol escapar de la mala gestió d’èpoques passades. El primer objectiu per a l’any vinent ha de ser mantenir l’esperit de club pobre que ens ha portat a l’èxit. Un èxit que implica tocar sempre de peus a terra, també en èpoques de joia com l’actual.