Treballadors de PortAventura faran vaga

L’assemblea de la UGT rebutja el conveni signat entre l’empresa i CCOO

Per . Actualitzat el

En l’assemblea celebrada el 28 de maig els afiliats i les afiliades de la UGT a PortAventura van votar en contra de la ratificació del conveni col·lectiu signat el dia 22 de maig per la direcció de PortAventura i el sindicat CCOO. Així mateix, l’assemblea també va acordar fer vaga.

L’acord subscrit afecta a l’estructura central del conveni, qüestió que ha fet necessari celebrar una assemblea de ratificació entre les afiliats i afiliades de la UGT, ja que CCOO, sindicat signant, es negava a realitzar una assemblea o referèndum de ratificació entre totes les treballadores i tots els treballadors de Port Aventura.

Entre els molts aspectes negatius del nou conveni, des de la UGT destaquem:

· La supresió del nombre mínim de fixes discontinus, que actuava com a clàusula d’estabilitat de la plantilla i com a dic de contenció davant les aspiracions de subcontractació per part de la patronal.

En concret, el nou conveni elimina la garantia dels mínims en la contractació, ja que, fins ara, l’empresa estava obligada a la contractació d’un nombre mínim de treballadors fixes discontinus (550) per als fixes discontinus amb garantia mínima de prestació de 9 mesos, i 750 per als fixes discontinus amb garantia mínima de 6 mesos i 20 dies.

· El nou conveni obre les portes al desmembrament del parc com a única empresa, i l’expansió de les subcontrates, que ja es va iniciar l’any 2013.

· El segon element és l’aparició d’una nova categoria, que permet a l’empresa eliminar d’una tacada els treballadors eventuals. Aquests eventuals, normalment, són contractats durant el període de màxima afluencia, i seran substituïts per nous treballadors amb un sou de 670€ nets al mes, molt per sota del salari actual per a la categoria que s’elimina, que perceben uns 960€ nets al mes, aproximadament.

Existeixen més elements que fan inviable la signatura del conveni per part de la UGT, que tot i que són menys greus, reflexen l’ofensiva de la patronal aprofitant les retallades en drets que estan duent a terme els governs actuals, com són:

• Signatura del conveni per cinc anys.

• La no incorporació de la clàusula d’ultractivitat.

• Increment de la jornada anual en 8 hores.

• Pujada salarial per sota del que s’ha pactat en l’Acord Estatal signat recentment per les dues centrals sindicals i la patronal, i només l’IPC per als anys 2016 i següents.

• Desaparició del complement de vinculació per als nous contractats.

• Noves restriccions en l’ús dels dies d’assumptes propis.

• Ampliació de la data límit per efectuar la crida als fixes discontinus fins el dia 1 de juny.

A fi d’explicar els motius de la no signatura del conveni i la convocatòria de vaga, la secció sindical de la UGT, acompanyada de la direcció de la UGT a Tarragona, oferirà als mitjans de comunicació una roda de premsa el proper dilluns, 1 de juny, a les 11 hores, a la sala d’actes de la seu.

En aquesta roda de premsa s’ampliarà la informació i s’anunciaran les mesures que es duran a terme per tal de complir amb la resolució adoptada per l’assemblea i animar la resta de la plantilla a sumar-se a les mobilitzacions i a la vaga plantejada per la citada assemblea.