Els Gegants Moros, protagonistes de la Festivitat de Corpus

A banda dels actes tradicionals es farà un espectacle interactiu abans de la restauració a la que se sotmetran els gegants

Per . Actualitzat el

Aquest diumenge 7 de juny, Festivitat del Corpus, se celebraran els actes ja tradicionals d’aquesta diada com són l’ofici religiós, l’Ou com Balla al claustre de la Catedral i el repartiment de coques de cireres, però que enguany s’hi afegirà un acte simbòlic però molt rellevant de comiat dels Gegants del Cós del Bou per tal d’iniciar la seva restauració.

Aquest acte, que s’ha encarregat a Genovesa Narratives Teatrals i que estarà especialment destinat al públic infantil i familiar, iniciarà a les 20h a les escales de l’Ajuntament a la Plaça de la Font on es farà, de forma simbòlica, la darrera sortida de les rèpliques dels Gegants Moros vells. Sota el títol de Alta com una geganta…! L’acte serà interactiu i estarà conduït per l’actriu tarragonina Cristina Casanova sota la direcció de Joan Rioné, de Genovesa Narratives Teatrals.

Durant l’acte es farà especial èmfasi en explicar la història dels gegants i la necessitat de la seva restauració; es donarà veu als protagonistes i es plasmarà el comiat amb tot el públic assistent. Els acompanyaran tots els elements i complements que els caracteritzen.

Programa d’actes Corpus:

De 9 a 13.30 h i de 17 a 20 h, font del claustre de la Catedral. L’Ou com balla.

De 16.30 a 17 h, des del campanar de la Catedral. Toc de classe.

17 h, Toc de campanes d’entrada pontifical.

17.45 h, des de la plaça de la Font a la Catedral. Anada a professó: El Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat, Grallers i Timbalers es dirigiran des de l’Ajuntament cap a la Catedral, acompanyant la Corporació Municipal.

Itinerari: Baixada de la Misericòrdia, Major, les Cols, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu.

18 h, Catedral. Ofici religiós.

19 h, des de la Catedral. Professó del Corpus, precedida pel grups festius amb el Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat, Grallers i Timbalers.

Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, la Nau, Pilats, plaça del Rei, Sta. Anna, plaça del Fòrum, Merceria, Iglesias i Pla de la Seu.

En finalitzar. Tornada de professó dels diferents elements festius cap a la plaça de la Font. Tot seguit Ball de Negritos i Gegants i distribució de les tradicionals coques de cireres.

Aquest serà un dia especial per als nostres Gegants Moros, serà la darrera vegada que els veurem amb els actuals vestits, joies i guarniments. A partir d’avui aquestes reproduccions dels originals de Bernat Verderol, creades el 1985, passaran a incorporar nous vestits, joies i complements que estrenaran el pròxim Sant Magí.