Veremonte abandona el projecte BCN World

‘El País’ situa l’empresa de Bañuelos fora del projecte que continuaria amb la resta d’operadors

Per . Actualitzat el

Segons informa El País aquest divendres, el grup inversor Veremonte s’acomiada del projecte BCN World perquè «s’han refredat les relacions amb la Generalitat de Catalunya». El Govern català estaria negociant ja directament amb la resta de companyies (Melco, Hard-Rock i Grupo Peralada) sense tenir en compte a l’empresa de Bañuelos, impulsora del projecte i que els va convèncer perquè hi invertissin.

Veremonte ja semblava despenjar-se del projecte quan va anunciar que la seva decisió aniria en funció de si el nou Pla Director Urbanístic els convencia o no. En aquest moment, la Generalitat ja nomes comptava amb els operadors Melco, Hard Rock i Grupo Peralada, que són els que tenen experiència en l’explotació de casinos. Melco, de fet, deslliga la seva participació de la de Veremonte. Enrique Bañuelos volia una llei a mida, que rebaixés els impostos al joc, però la normativa que es presentarà al juliol no convenç l’empresari valencià i és més que probable que finalment no executi l’opció de compra dels terrenys plantejada per la Generalitat. El fet que no pogués vendre els terrenys que es va comprometre a adquirir a La Caixa i la venda de les participacions de les dues llicències amb què compta ha frenat aquest grup inversor, que no preveu obtenir els guanys esperats en un inici.

Alhora que la Generalitat treballa per aconseguir nous inversors i mantenir els que ja tenia, es confirma que el complex d’oci i turisme fins ara anomenat ‘BCN World’ canviarà de nom, després que hagi deixat de funcionar el web, un nom que havia generat controvèrsia al territori i fins i tot per part de l’Ajuntament de Barcelona, que no volia relacionar la seva marca amb una iniciativa d’aquestes característiques.