L’Hospital del Vendrell engega la primera edició del Voluntariat per la llengua

Consisteix a emparellar persones catalanoparlants amb aprenents de català perquè dediquin una hora setmanal a conversar en català

Per . Actualitzat el

La sala d’actes de l’Hospital del Vendrell va acollir la presentació de les primeres parelles lingüístiques formades en aquest centre, el dimecres 27 de maig, al matí. En aquesta primera edició hi participen 6 parelles, entre les quals hi ha aprenents espanyols i també de l’Argentina i la República de Guatemala.

L’acte va consistir en l’explicació del programa, la presentació de les parelles participants i el lliurament de material complementari. També es va informar de diversos avantatges de participar en el projecte: entrades gratuïtes a museus, descomptes amb el carnet del Voluntariat per la llengua (VxL), etc. El Voluntariat per la Llengua consisteix a emparellar persones catalanoparlants amb aprenents de català perquè dediquin una hora setmanal a conversar en català, durant deu setmanes, i així els aprenents puguin millorar el seu nivell fora de l’aula. El projecte de voluntariat lingüístic a l’hospital l’organitza el Centre de Normalització Lingüístic de Tarragona, els Serveis Territorials de Salut de Tarragona i l’Hospital del Vendrell.

Aquesta és la segona activitat de dinamització que s’ha dut a terme aquest any a l’Hospital del Vendrell, després que l’11 de maig passat 30 treballadors van participar en les dues sessions sobre recursos lingüístics.