Dues pantalles mostren als visitants imatges de realitat augmentada de Tàrraco

La instal·lació forma part d’un projecte de reconstrucció històrica a través de l’audiovisual

Per . Actualitzat el

Dues pantalles han estat instal·lades a les voltes del Circ i a la planta baixa de l’Antiga Audiència, respectivament, per mostrar als visitants imatges de realitat augmentada de la Tàrraco romana.

Les imatges, realitzades per la productora Digivisión amb tècniques de realitat augmentada, reconstrueixen digitalment els elements principals de la ciutat de Tàrraco tal com van ser en l’època de l’Imperi Romà. En l’audiovisual es pot veure la reconstrucció de monuments com el Circ, el Fòrum romà o les Muralles. A més, gràcies a la tecnologia digital, aquestes reconstruccions es dsuperponen a les localitzacions actuals de la ciutat, amb imatges rodades en llocs com la plaça de la Font, al Pla de la Seu o la Via de l’Imperi.

Aquesta instal·lació s’emmarca dins d’un projecte més ampli de reconstrucció històrica mitjançant la tecnologia audiovisual, impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City en col·laboració amb Digivisión. El projecte inclou, entre altres coses, l’aparició de Tarragona com una de les ciutats protagonistes en la sèrie documental Enginyeria Romana, presentada per Isaac Moreno, que s’estrenarà pròximament a TVE.