Comença la temporada de creuers al Port de Tarragona

Aquest vespre arriba l’Azamara Quest amb 700 passatgers a bord. Les previsions del Port de Tarragona per aquest estiu són les de rebre 9 creuers amb uns 8.000 turistes.

Per . Actualitzat el

El creuer ‘Azamara Quest’ de la companyia Azamara visita avui per primer cop Tarragona amb 700 creueristes a bord, en el que és el primer creuer de la temporada al Port de Tarragona.

El vaixell atracarà aquesta tarda a la terminal de creuers del Port de Tarragona, ubicada al dic de Llevant, procedent del port de Niza (França) i estarà a la ciutat fins demà dissabte quan salparà cap a Màlaga. L’estada de l’’Azamara Quest’ és més llarga que la d’un creuer habitual a Tarragona, aquesta excepcionalitat de l’estada overnight (pernoctació del vaixell al Port) permetrà que els seus passatgers puguin gaudir més tranquil·lament de la ciutat i de les experiències que el territori pot oferir a la tarda/nit.

Els creueristes tenen programades diverses activitats culturals i de lleure entre les que destaquen visites guiades als principals centres d’interès del patrimoni històric i cultural de la Costa Daurada. Avui es dedicaran a visitar la ciutat de Tarragona, per aquest motiu s’ha habilitat un servei d’autobusos durant els dos dies per tal de facilitar l’accés dels creueristes a Tarragona. De les activitats organitzades per demà dissabte un 31% del passatge ha contractat excursions. Aquest 31% es divideix de la següent manera: el 42% dels passatgers visitarà Tarragona patrimoni de la Humanitat; el 9% l’abadia medieval de Poblet i el castell de Milmanda; el 38% visitarà Barcelona; i l’11% l’abadia de Montserrat i les bodegues Codorniu. La resta podran visitar el territori de manera lliure.

L’‘Azamara Quest’ navega sota bandera de Malta, té una eslora de 180,45m, una mànega de 28,30m, i un calat màxim de 5,95m.

Trànsit passeig de l’Escullera 

El desplaçament dels passatgers amb autobusos i taxis des de la terminal de creuers fins la ciutat es realitzarà pel passeig de l’Escullera, és per aquest motiu que des d’avui a migdia i fins demà dissabte a la nit els vianants i ciclistes només podran utilitzar el carril pintat de color verd del passeig de l’Escullera. El carril de pas de vehicles rodats, estarà senyalitzat amb cons i estarà prohibit envair aquest espai.

9 creuers i 8.000 passatgers 

Tarragona Cruise Port Cosa Daurada està recollint els fruïts de l’estratègia iniciada, ara fa tres anys, i es consolida com una destinació exclusiva i de destí de creuers a nivell internacional al Mediterrani. Per aquest 2015 les previsions del Port de Tarragona són de rebre 9 creuers i 8.000 passatgers, un creixement significatiu després de quasi 2.000 passatgers de l’any anterior.