L’escena musical independent catalana es reuneix al Festival Mirall Sonor

Singer Of Songs, Quart Primera, Nico Roig, Coriolà i Aldrin y Collins, protagonistes de la 6a edició del Mirallsonor, de l’11 al 13 de juny a Tarragona

Per . Actualitzat el

Com ja és tradicional, el Festival Mirall Sonor aposta per autors emergents del territori i enguany ha fet una selecció acurada de la millor música d’autor independent, moltes novetats i artistes que trepitgen per primera vegada la ciutat per presentar els seus darrers treballs. 

La sisena edició del Festival Mirallsonor arrencarà dijous 11 de juny a les 20 hores amb la projecció del documental This is the unfinished story of The Missing Leech, a l’Espai Kesse.

Aquest documental mostra aspectes de la vida del cantautor punk Maurici Ribera, The Missing Leech, un explorador de la música a través pels camins menys concorreguts que viatja pel costat més bèstia de la vida a la recerca del que anomena «antifolk». Inspirat en les seves aventures i desventures, amb gires per tot el món i protagonitzant aquest documental independent This is the unfinished story of The Missing Leech (A film about something called antifolk), està dirigit per Vicenç Ferreres i l’equip de rodatge de Plans Films. El documental s’ha presentat al Festival In-Edit de Barcelona amb una excel·lent acollida.

El mateix dijous a les 22 hores el grup de Cerdanyola Aldrin y Collins presentaran el seu darrer treball Volador Trueno al Groove Bar, en un concert gratuït.

Aldrin y Collins  són el secret més ben guardat de l’indie barceloní i estan  disposat a  fer soroll amb el seu segon LP, Volador Trueno, un títol que amaga tota una declaració d’intencions. Una bona mostra rau en el seu hit de presentació, «Hiroo Onoda», un crit que reivindica sense complexes la seva manera d’entendre la música, tot un himne en potència. Intensitat, sentiment i melodia conviuen en un àlbum que flueix com si d’una òpera rock es tractés, reunint  influències dels 90s, elaborada  instrumentació i lletres marca de la casa. Volador Trueno és la consolidació d’una banda inusual, construïda a foc lent després del seu primer disc La Vocación Optimista, encara que amb més potència, un punt de ràbia i un so més madur. 

Divendres 12 de juny la programació del festival Mirallsonor prepara una nit a l’aire lliure en un indret únic, l’Espai Jove La Palmera de Tarragona, amb dues propostes musicals excepcionals, A Singer of Songs i Nico Roig.

Sota l’àlies de A Singer of Songs, el belga Lieven Scheerlinck utilitza la veu i la guitarra per interpretar una música dolça i penetrant. Un concert equivalent a una carícia al cor. Sonaran els temes de From hello to goodbye, el seu disc més recent, format per cançons que ballen entre el folk i el rock alternatiu americà. Cançons fetes des de casa per treure-les a passejar pel món, temes que parlen de la solitud, d’obrir la porta i atrevir-te a sortir. Històries malenconioses narrades amb molt talent i que val la pena escoltar perquè disparen directe al cor. 

Per altra banda, Nico Roig és un dels artistes emergents actuals de més projecció. El jove músic format a l’estranger té una carrera musical impressionant. Està involucrat en el directe d’infinitat de projectes reconeguts i de llarga trajectòria, entre ells Refree, Pau Vallvé, Maria Coma o Os Meus Shorts. El seu disc de debut Tornada del genoma humà va sorprendre tothom. El segon, Les dones macabres, amb grans lletres que parlen de temes universals; les relacions amoroses, l’obsessió per la imatge exterior, les ganes de felicitat. Un músic que té moltes coses a dir i que en directe atrapa.

La sisena edició del Mirallsonor clourà el dissabte 13 de juny a la Sala Zero, amb dues de les bandes que més sonen en el nou panorama musical català, els Quart Primera i Coriolà.

Els Quart Primera faran la presentació oficial a Tarragona del disc Neurones a la punta d’un iceberg amb tota la banda en format quintet. El líder de la banda, Pere Jou s’ha atrevit a deixar oblidat a l’andana bona part de l’equipatge on hi tenia les pors, els dubtes i les males cares, per agafar un tren on viatgen aquells que encara creuen que no tot està perdut. Quart Primera es despullen fermament en cada una de les seves noves 10 cançons, lletres que mereixen d’una lectura acurada i melodies que atrapen.

El grup Coriolà, que comencen la seva gira de festivals d’estiu a la ciutat de Tarragona, obriran el concert dels Quart Primera. Coriolà oferirà una proposta en directe que els ha portat a actuar en alguns dels festivals més prestigiosos del país i ara  tornen a Tarragona amb el seu disc “El Debut”, produït per Miqui Puig, un treball eclèctic, ple d’energia i alegria, que parla de la mar, d’aeroports, de perfums d’orient, de mocadors que s’agiten amb el vent, de capes i espases, d’huracans i de ciutats llunyanes.

El Festival Mirallsonor és una iniciativa de la productora Brave Coast en què també col·labora la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona.