La Creu Roja ha impulsat més de 38 projectes empresarials a la demarcació

La institució humanitària ha atès a la província 643 persones en projectes d’emprenedoria, 50% de les quals són dones.

Per . Actualitzat el

La Creu Roja a Catalunya celebra enguany el 15è aniversari del Pla d’Ocupació creat permillorar la ocupabilitat de les persones en situació de major vulnerabilitat i per ajudar-les en la recerca de feina. Una de les principals potes del Pla és el projecte d’autoocupació, que facilita assessorament a les persones que volen emprendre el seu propi negoci. A la demarcació de Tarragona el projecte va engegar l’any 2006 i des d’aleshores la institució humanitària ha atès 643 persones en projectes d’emprenedoria, la meitat de les quals són dones.

La Creu Roja ha promogut l’emprenedoria i l’autoocupació de les persones amb menys oportunitats mitjançant iniciatives de desenvolupament empresarial a Barcelona, Sabadell i Tarragona, que han permès la creació de 38 negocis. Només l’any passat, des del projecte d’emprenedoria es van atendre 74 persones, en un servei que va permetre la creació de sis noves empreses i va oferir suport a 23 empreses més en consolidació.

Aquest és el cas de l’Anderson i en Richard, dos joves emprenedors de 22 anys que després de posar-se en contacte amb la Creu Roja a Tarragona han pogut iniciar un negoci de rentat de cotxes a Reus: «Després de contactar amb moltes entitats, la Creu Roja ens ha ajudat a trobar finançament per al nostre negoci i ens ha donat suport econòmic per algunes despeses», afirmen.

L’autoocupació, és una alternativa professional per a aquelles persones en situació de vulnerabilitat que cerquen incorporar-se al mercat laboral impulsant un projecte empresarial propi. Actualment, emprendre comporta un alt risc i multiplicitat de dificultats. Per aquest motiu, des de l’entitat és fonamental fer un assessorament acurat per valorar la viabilitat del projecte així com comptar amb els recursos necessaris per poder realitzar un seguiment idoni durant i després de la seva posada en marxa.

Actuacions de la Creu Roja en matèria d’autoocupació

Segons Laura Latorre, responsable del projecte a l’oficina provincial de Tarragona, «un dels nostres trets diferencials és la proximitat i la flexibilitat. El nostre model d’atenció permet proporcionar als emprenedors un seguiment personalitzat des del primer moment», destaca. «Posar en marxa un negoci és una idea molt atractiva, però també comporta uns riscos i una responsabilitat. Per aquest motiu sempre oferim tota la informació perquè ningú estiri més el braç que la màniga», afegeix.

«La Creu Roja dedica molts esforços treballa reforçant les capacitats de les persones perquè puguin accedir a una feina o posar en marxa el seu propi negoci en les millors condicions», assenyala Maika Sánchez, responsable estatal del Pla d’Ocupació.

Les actuacions de la Creu Roja en matèria d’autoocupació s’adrecen a donar suport i seguiment personalitzat a cada persona que vol emprendre, des del naixement de la idea de negoci fins a la seva consolidació. Per aquest motiu, des de l’entitat humanitària es realitzen accions d’informació, orientació i assessorament tant grupals, com individuals.

Accions formatives

En el marc del projecte d’autoocupació, periòdicament s’organitzen accions formatives per a la millora de les competències empresarials. La pròxima que es farà a Tarragona tindrà lloc del 10 al 17 de juny amb un curs gratuït d’atenció al client basat en eines 2.0.

Les persones interessades en el curs poden obtenir més informació al telèfon 977 24 50 73 o bé al correu electrònic lalama@creuroja.org