Arriba la vuitena edició del FIC-CAT

Enguany els actors seran els protagonistes del festival de cinema de la Costa Daurada

Per . Actualitzat el

Enguany la interpretació és l’eix central del festival, que pretén reconèixer i reivindicar la necessitat de la figura professional de l’intèrpret. És en aquest sentit que es lliurarà el Premi Honorífic a l’actor Lluís Homar. En total, el FIC-CAT distribueix més de 9.000 euros en premis. Aquest any 2015 el FIC-CAT ha rebut un total de 306 produccions, de les quals 70 són de la demarcació de Tarragona, una categoria que compta amb un premi específic amb l’objectiu d’incentivar les produccions al territori.

Llargmetratges, documentals, curtmetratges i videoclips conformen l’atapeït programa d’aquest festival, dedicat a les projeccions audiovisuals recents (amateurs i professionals) realitzades en llengua catalana. La cita també comptarà amb debats i col·loquis de les pel·lícules amb els equips tècnics i artístics que, prèviament les hauran presentat. Enguany el FIC-CAT s’inaugura amb l’estrena exclusiva de Sonata per a violoncel, l’òpera prima de la directora tarragonina Anna M. Bofarull.

Una de les novetats més destacades que presenta enguany el FIC-CAT és l’estrena de la “Pantalla Sitges”, una nova secció que enriqueix el nivell de les projeccions, ja que permetrà projectar cada any una pel·lícula que haurà passat pel Festival de Sitges. De la mateixa manera, el Festival de Cinema Fantàstic també projectarà cada any una producció del FIC-CAT.

La 8a edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada comptarà amb un espectacle musical d’obertura a càrrec del Grup de Metall i Percussió del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, que ha preparat un repertori especial per a l’ocasió. L’espectacle, que fusionarà interpretació i música, tindrà lloc el dimarts 2 de juny a les 21.30 a la Pedrera romana de l’Elies, al mateix municipi.