Lluïsa Mallol porta la seva ‘opera prima’ a Tarragona

‘Somiant en cocodrils’ inclou dues farses de Txèkhov

Per . Actualitzat el

Sota el títol Somiant en cocodrils, Lluïsa Mallol presenta dues de les farses més divertides d’Anton Pàvlovitx Txékhov (Taganrog, 1860 – Badenweiler, 1904).

A la primera, Un tràgic sense voler (facècia en un acte), durant vint-i-cinc minuts som testimonis dels turments que pateix el pobre Tolkatxov, estiuejant i funcionari que es veu obligat a anar cada dia de la casa d’estiueig a la ciutat a treballar i viceversa, tot satisfent el munt d’encàrrecs que li fan la família i els veïns. D’aquesta manera Txékhov ens mostra el que ell va anomenar «la trista comicitat de la vida quotidiana».

En la segona, El prometatge (broma en un acte), en Lomov visita el seu veí Txuvukov per demanar-li la mà de la seva filla Natasha. Després de rebre el consentiment del seu futur sogre, es troba a soles amb la seva presumpta promesa. En la seva lluita per expressar-li les seves veritables intencions, en Lomov anomena, de passada, una propietat adjacent: els Camps del Bou. Això fa esclatar una baralla entre ell i Natasha, que evidencia la incompatibilitat entre tots dos, convertint el xoc de personalitats en el veritable motor d’aquesta divertidíssima farsa.
Com deia el gran autor rus, «la farsa ha de fer riure a la gent i, després, pensar».

Txékhov humanitza els personatges estereotipats de les farses i els converteix en individus complexos i reals i així, amb objectivitat i compassió, retrata la vida tal com és i, en fer-ho, ens adonem de com hauria de ser.

Aquesta és la primera direcció de Lluïsa Mallol, que ha treballat en teatre, cinema i televisió, on ha participat en sèries com: Amar es para siempre, Cuéntame, Vent del pla, Zoo, Hospital Central, Des del balcó o Secrets de família. Al teatre ha treballat amb destacats directors d’escena com Calixto Bieito, Magda Puyo, Paco Mir o Julio Manrique interpretant destacats personatges de Shakespeare, Goldoni, Molière, Dario Fo, Noel Corward o Harold Pinter.

‘Somiant en cocodrils’
Dues divertides sàtires d’Anton P. Txèkhov

Teatre el Magatzem- c/Reding 14
Dissabte 30 maig, 20:30h
Entrada 14 €/ entrada anticipada 12€/ preu socis COT 10€