L’armada espanyola realitza un simulacre davant la costa tarragonina

El patruller de l’Armada espanyola ‘Infanta Elena’, que ha participat en aquest exercici realitzarà jornada de portes obertes eldijous 28, de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00 hores.

Per . Actualitzat el

 

L’armada espanyola ha protagonitzat un simulacre a dues milles de la costa tarragonina. L’exercici s’ha dut a terme a bord del buc de transport lleuger de l’exèrcit espanyol Contramaestre Casado, on cinc membres dels quinze d’una tripulació de persones procedents de la ribera sud del Mediterrani s’han amotinat i han pres el control de l’embarcació.

El simulacre començava amb l’avís d’un dels tripulants que feia organitzar als cossos de seguretat fins que constataven que es tractava d’una amenaça terrorista. Amb aquest guió de sèrie nord-americana i a falta d’un Jack Bauer, els diversos cossos de seguretat de l’Estat, del país i del municipi s’han coordinat per evitar el desastre simulat. A banda, s’ha aprofitat per fer també un altre simulacre que té més a veure amb el rescat a l’alta mar.

El patruller de l’Armada espanyola ‘Infanta Elena’, que ha participat en aquest exercici de seguretat marítima, romandrà al port de Tarragona els dies 27, 28 i 29 de maig.

Durant la seva estada al moll de Llevant realitzarà jornada de portes obertes el dijous 28, de 10,00 a 13,00 i de 16,00 a 20.00 hores. La visita consistirà en un recorregut per diferents compartiments del vaixell, on s’explicaran les missions i forma de treballar dels patrullers.