La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica arriba a Tarragona

Se celebrarà el pròxim dissabte 30 de maig a la Rambla Nova

Per . Actualitzat el

Estira el Fil és el lema de la XVI Festa del Comerç Just i la Banca Ètica que durant el mes de maig s’està celebrant en diversos municipis catalans amb l’objectiu de denunciar les injustícies de la indústria tèxtil i apropar les alternatives a la ciutadania. Els organitzadors volen recordar al ciutadà que «els 437€ de mitjana que es gasta en roba a l’any són decisius per a construir una altra indústria tèxtil més enllà de la fast fashion o moda produïda massivament. Una indústria en què el 80% de les persones que hi treballen són dones que pateixen greus vulneracions de drets fonamentals i on més de 3 milions de persones ho fan en condicions de treball forçós o esclau».

La XVI Festa se celebrarà a Tarragona el proper 30 de maig, a la Rambla Nova (entre els Despullats i la Font del Centenari) de les 11h a les 21h i consistirà en una fira d’entitats i alternatives de Comerç Just, la realització de tallers, exposicions, jocs infantils, etc. Com a accions especials destaquen un dinar popular i l’actuació del grup «Fenya Rai!» i el cantautor Oscárboles a partir de dos quarts de set de la tarda.

Durant l’abril i el maig s’han celebrat a Tarragona activitats relacionades amb el Comerç Just i la Banca Ètica, prèvies a la Festa d’aquest dissabte, que ha estat organitzada per una xarxa de catorze entitats locals:
SETEM Catalunya, Oxfam Intermon, Formació i Treball, EcoXarxa, Comitè Oscar Romero, Enginyeria Sense Fronteres, URV Solidària, Finestra al món, Associació Quinchos Universitaris de Nicaragua, ADICAE, Plataforma Salvem la Platja Llarga, Som Energia, Cuculmeca, Entre Pobles.

Aquest dijous i divendres se celebraran també dos activitats prèvies a la Festa:
dijous 28 de maig a dos quarts de set de la tarda a l’Antiga Audiència: presentació de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2015 a Tarragona, passi del documental «Les costures de la pell», debat amb els directors.

Divendres 29 de maig a les sis de la tarda a l’Espai Jove Kesse:
Xerrada «Empreses transnacionals i drets humans», a càrrec d’Albert Sales. Acte de cloenda del Post-grau de Cooperació URV- SETEM. A les 20h pica-pica i de les 20.30 a les 21.30, a la sala d’actes de l’Espai Kesse, obra de teatre gratuïta «El silenci dels telers».