Altafulla paralitza les obres del Tercer Fil

Responsables d’Adif es reuniran dijous amb representants i tècnics municipals per tractar les actuacions d’obra al municipi

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament d’Altafulla ha paralitzat aquest matí les obres d’instal·lació de fibra òptica per a la posada en marxa del Tercer Fil al seu pas pel municipi. Així ho ha avançat l’alcalde en funcions, Fèlix Alonso, acompanyat del Primer Tinent d’Alcalde, Jordi Molinera, que s’han mostrat “molestos” quan han comprovat que l’actuació que estava fent Adif a la via fèrria corresponia a l’inici del projecte del Tercer Fil, i que, en cap cas, havien estat informats prèviament.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha obligat a paralitzar les obres ja que els responsables d’Adif no havien demanat permís municipal per actuar-hi i ni tan sols “complien les mesures de seguretat requerides”. L’alcalde en funcions d’Altafulla ha remarcat que “no entenen aquesta actuació per part d’Adif”, i ha assegurat que la Subdelegació del Govern Central a Tarragona “tampoc era coneixedora d’aquesta actuació”.

Fèlix Alonso ha recordat que “l’Ajuntament d’Altafulla manté un recurs contenciós administratiu contra el tercer fil a l’Audiència Nacional”, i ha posat en mans de l’advocat municipal aquest cas perquè, si es necessari, “es prenguin les mesures cautelars corresponents, com la paralització de les obres”.

El consistori insisteix que el projecte no té en compte l’impacte acústic ni la proximitat d’espais protegits, així com tampoc la garantia del pas dels trens de mitjana distància. “El pas de mercaderies el podem entendre com una solució provisional però no com una solució a llarg termini”, ha destacat Fèlix Alonso.

Responsables d’Adif es reuniran dijous amb representants i tècnics municipals per tractar les actuacions d’obra al municipi. El batlle demanarà a Foment que s’avingui a negociar i que expliciti per escrit la provisionalitat del tercer fil. “Ens preocupa perquè el tercer fil pot perjudicar el transport que a hores d’ara està funcionant de forma correcta, no beneficia el territori i pot arribar a perjudicar el turisme”, ha afegit.