Ballesteros guanya novament les eleccions a Tarragona ciutat

El PSC obté 9 regidors i manté la distància envers la resta de formacions. CiU pateix una important davallada caient de 7 a 3 regidors, mentre que entren al consistori Ciutadans, ERC i la CUP

Per . Actualitzat el

Josep Fèlix Ballesteros està en condicions de continuar quatre anys més com a alcalde de Tarragona deprés de les eleccions d’aquest 24 de maig. El socialista ha assolit finalment 9 regidors (3 menys que en els comicis de 2011), però continua encapçalant la llista més votada, tot i que encara més lluny dels 14 regidors necessaris per a la majoria absoluta al ple municipal de la ciutat. En els propers dies Ballesteros ha informat que començarà a parlar amb la resta de candidatures per tal de sondejar possibles pactes de govern estables (sumaria per exemple els 14 regidors necessaris si sumés amb ERC i ICV), malgrat que l’alcalde socialista no ha descartat governar en solitari, tal com ha fet durant els darrers quatre anys a través de pactes puntuals.

Les altres forces vencedores a la capital tarragonina han estat Ciutadans, que ha entrat amb força al consistori amb 4 regidors, ERC, que assoleix amb 4 regidors la seva màxima representació històrica a l’ajuntament de Tarragona, i la CUP, que hi tindrà 2 representants. Les grans decepcions s’han viscut al PP, que ha baixat de 7 a 4 regidors, i CiU, que ha assolit els seus pitjors resultats històrics a la capital tarragonina amb només 3 regidors (abans en tenia 4). La candidatura d’ICV manté l’únic regidor que ostentava en la darrera legislatura.

El ple municipal quedarà configurat de la següent manera:

PSC – 9 regidors

Ciutadans – 4 regidors

ERC – 4 regidors

PP – 4 regidors

CiU – 3 regidors

CUP – 2 regidors

ICV – 1 regidor

 

Enllaç als resultat amb detall de Tarragona ciutat