Tarragona serà la seu del 15è congrés estatal de cirurgia laparoscòpica

La candidatura ha estat presentada per l’hospital Joan XXII amb el suport del Palau de Fires i Congressos

Per . Actualitzat el

El Palau de Congressos de Tarragona, conjuntament amb l’Hospital Universitari Joan XXIII, han guanyat la candidatura per a la celebració del XV Congreso Nacional de la Sociedad Española de Cirugía Laparoscópica (SECLA), el mes de maig de l’any 2017.

La candidatura de Tarragona per esdevenir la seu del XV Congrés de la SECLA, que s’ha decidit al congrés d’enguany celebrat a las Palmas de Gran Canaria, l’ha presentat la doctora Rosa Jorba i Martin, directora clínica dels Serveis de Cirurgia General i Aparell Digestiu del Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i Verge de la Cinta de Tortosa, coordinadora de la Unitat Funcional Territorial de Cirurgia General TGN Salut AE, i ha comptat amb el suport del Palau de Fires i Congressos de Tarragona.

El Congrés se celebrarà a Tarragona la primera quinzena de maig de l’any 2017, i comptarà amb la participació d’uns 300 professionals d’arreu de l’estat. L’impacte econòmic del congrés a la ciutat està estimat en uns 230.000€.

La SECLA es va fundar l’any 2000 per tal de reunir en un sol organisme les diferents especialitats que tenen en comú l’ús de l’abordatge endoscòpic i robòtic com a instrument quirúrgic. Aquesta àmplia definició inclou Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Ginecologia i Obstetrícia, Urologia, Cirurgia Pediàtrica, Cirurgia Toràcica, Cirurgia Vascular, Neurocirurgia i Traumatologia, entre d’altres.

Els objectius principals de la SECLA són, d’una banda, incloure l’aplicació de l’abordatge endoscòpic i els principis de la cirurgia mínimament invasiva en totes les àrees quirúrgiques, allà on puguin ser utilitzats per al benefici del pacient, així com contribuir a la difusió d’aquestes tècniques i al progrés del coneixement sobre elles en tota la comunitat científica. També impulsar el desenvolupament de la cirurgia endoscòpica i robòtica per assolir la definició de gold standard en els procediments més utilitzats.