Carlos Latre, pregoner de les festes de Santa Tecla 2015

L’humorista i actor té una estreta relació amb Tarragona, on va viure i es va iniciar en el món de la comunicació

Per . Actualitzat el

El reconegut actor, humorista i imitador, Carlos Latre, serà el pregoner de la Festa Major de Santa Tecla 2015 que se celebrarà al Saló de Plens de l’Ajuntament el dilluns 21 de setembre a la tarda; un dels actes més importants i destacats de la festa i alhora tret de sortida dels dies forts en l’agenda festiva.

La seva relació amb Tarragona, tot i que va néixer a Castelló de la Plana fa 36 anys, ha estat sempre molt estreta, ja que hi va venir a viure de ben jovenet i aquí va realitzar els estudis secundaris (Institut Martí Franquès). Els seus inicis en el món de la comunicació també van tindre lloc a Tarragona. Amb 17 anys, el 1996, començà la seva carrera com a locutor de radiofòrmula a Ser Tarragona, on també treballa per a les emissores de 40 Principals Tarragona i Cadena Dial a Tarragona.

Carlos Latre ha format part de programes de televisió de gran èxit que li han donat popularitat i fama. Del 1999 al 2005 va treballar al programa Crónicas Marcianas de Tele 5, on li arriba la màxima popularitat gràcies a l’excel·lent tasca d’imitar i parodiar personatges famosos. Es converteix en un més dels “marcians” de Xavier Sardà fins al seu comiat de la graella televisiva, el dia 21 de juliol de 2005.

A Catalunya, el setembre del 2007, fitxa pel programa de sàtira política Polònia (TV3), un dels programes més vistos de la història de la cadena catalana. El 2008 passa a formar part de la plantilla inicial del programa Crackòvia, també de TV3, que es converteix en el fenomen televisiu de l’any com a espai d’humor esportiu. També col·labora en molts altres programes de les diferents emissores de l’Estat espanyol; durant tots aquests anys.

En el cinema també és molt destacada la seva feina com actor i doblador, des de l’any 2003 que s’estrena amb El Oro de Moscú o Torrente 3: el protector el 2005; així com molts doblatges de pel·lícules d’animació tan reconegudes com La gran aventura de Mortadelo y Filemón i Happy feet, entre altres.

Paral·lelament a aquestes tasques, Latre ha estat sempre a prop del públic a través del teatre. I és que és l’únic artista a l’estat espanyol amb un One Man Show en directe en gira i espectacles al més pur estil americà. Des del 2002, que va iniciar amb Uno más uno no son dos, juntament amb el seu company televisiu Xavier Deltell i fins al darrer, que està en gira actualment, amb 15 años no es nada, amb totes les entrades exhaurides allà on actua.