4.000 tarragonins ja han demanat accedir a la seva documentació clínica a través de Cat@Salut La Meva Salut

Amb aquesta iniciativa el Servei Català de la Salut facilita l’accés de la ciutadania a la seva informació mèdica

Per . Actualitzat el

Fins ara, ja són 4.296 els tarragonins que han demanat tenir accés al nou espai Cat@Salut La Meva Salut, que el Servei Català de la Salut ha iniciat recentment. Amb aquest sistema els ciutadans poden consultar la documentació clínica sobre la seva salut, generada en qualsevol dels centres sanitaris de la xarxa pública.

Els usuaris poden accedir a aquest servei a través d’un codi d’usuari i una contrasenya, que proporciona el centre d’atenció primària de referència. Amb aquest nou sistema, les persones majors de 18 anys disposaran de la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital accessible en qualsevol lloc i moment, sense que sigui necessari que acumulin informes de cap mena. Aquest nou sistema d’accés s’afegeix a la possibilitat d’accedir-hi per mitjà de certificat digital, operatiu per a tots els ciutadans de totes les regions sanitàries.

Cat@Salut, La Meva Salut es va posar en marxa de forma pilot a 33 àrees bàsiques de salut (ABS) d’arreu de Catalunya l’octubre passat, tres de les quals pertanyen a la Regió Sanitària de Camp de Tarragona: Salou, Tarragona 7 (Sant Salvador) i Alt Camp Oest (Alcover). Durant el mes de febrer, el programa es va estendre a totes les ABS de la Regió Sanitària de Camp de Tarragona i des d’aleshores es pot tramitar l’accés a la plataforma des de tots els centres d’atenció primària de la regió. L’activitat que majoritàriament fan els usuaris és la consulta d’informes clínics i del pla de medicació de la recepta electrònica.

A través d’aquest espai, els ciutadans ja poden accedir també a altres serveis, com ara les vacunes administrades, el dia i hora de visita i el canvi de professional per a les ABS que gestiona l’Institut Català de la Salut, entre d’altres. En una segona fase també està previst incorporar-hi altres serveis; per exemple, una agenda personalitzada per a cada ciutadà, la possibilitat de declarar-se donant d’òrgans o informació sobre les intervencions quirúrgiques garantides.

El CatSalut preveu que la implantació de Cat@Salut La Meva Salut arribi a totes les regions sanitàries de Catalunya a finals d’aquest any. El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu la consolidació i impuls d’aquest nou espai per tal d’afavorir la participació i la coresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la mateixa salut. El CatSalut ha concebut l’espai perquè esdevingui un entorn en què els ciutadans interactuïn en línia, a través del seu ordinador o d’altres dispositius mòbils, amb els professionals del sistema sanitari públic i amb el CatSalut per abordar qüestions relacionades amb informacions i prestacions de l’asseguradora pública.

De la mateixa manera, el Pla de salut de Catalunya 2011-2015 també preveu l’actualització constant de la plataforma amb la incorporació de noves informacions i funcionalitats per tal de posar a l’abast de la ciutadania eines perquè puguin aconseguir tenir cura de la salut.