Torna el FITT amb sis propostes teatrals

El festival es durà a terme del 17 al 21 de juny

Per . Actualitzat el

El FITT s’inaugura el dimecres 17 de juny amb una companyia francesa que per primera vegada visita l’Estat espanyol, després que els seus components hagin fet gira mundial i de l’èxit a Broadway l’any 2013 amb el muntatge Pippin, guanyador del Tony Award al millor “Revival of a Musical”. Es tracta de la companyia Cirque Le Roux, que porta al FITT el seu últim espectacle, The elephant in the room, una peça de circ contemporani, dansa i aires de cinema negre que es podrà veure al teatre Metropol a les 21 hores. El dijous 18 a les 21,30 a la capçalera del Circ, la companyia italiana Teatro Sotterraneo presentarà Homo Ridens Tarragona, un experiment amb el públic amb el qual s’analitza l’enfocament humà del riure i els seus mecanismes.

També el dijous 18 i el divendres 19 a les 18 h i a les 20 h a les Voltes del Pallol el creador David Espinosa mostrarà un peculiar muntatge sense text: Mi gran obra (un proyecto ambicioso). L’obra ha guanyat nombrosos premis i reconeixements a festivals de teatre com el Be Festival de Birmingham o el Mess Festival de Sarajevo. Una obra a petita escala que els espectadors hauran de veure amb binocles.

Divendres 19 i dissabte 20 a les 20 h, el FITT acull una obra guardonada també per part de diversos festivals i l’espectacle revelació de la Fira de Tàrrega: Fugit, de la companyia Kamtchàtka, amb intèrprets que provenen de diferents països. Es tracta d’un espectacle itinerant, que fa que el públic visqui un viatge sorprenent, una fugida no com a mitjà d’escapament, sinó com a forma de lluita.

I el divendres 19 i dissabte 20 a les 22,30 h, un espai insòlit, la terrassa gótica del Pretori romà, serà l’escenari d’una obra de Gemma Brió, Llibert, que planteja amb un llenguatge que barreja humor i tragèdia, realitat i ficció, un tema controvertit com és la mort d’un ésser estimat. L’obra ha estat guanyadora del premi crítica Serra d’Or i dels premis Butaca 2014 al millor text teatral i al millor espectacle de petit format.

La cloenda del FITT anirà a càrrec de la companyia Le Croupier i del seu últim espectacle: Esperança Dinamita, obra de teatre musical que recrea la història d’una de les vedets més populars i controvertida del Paral·lel de Barcelona. Serà el diumenge 21, a les 21,30 h a l’Antiga Audiència.