La Rambla Nova acollirà la 3a Minicrafts

24 artesans de tot el territori exposaran i vendran les seves creacions els propers 5, 6 i 7 de juny, coincidint amb la celebració del festival Minipop

Per . Actualitzat el

Arribarà els dies 5, 6 i 7 de juny, quan el tram final de la Rambla Nova, tocant al Balcó del Mediterrani, tornarà a omplir-se de coses fetes a mà per artesans de tot el territori. La 3a edició de la Fira Minicrafts, que també s’encarregarà de donar la benvinguda als assistents al Festival Minipop, estarà protagonitzada aquest any per 24 marques. Tot plegat, en el millor aparador possible, al tram final de la Rambla Nova, i amb la millor posada en escena, que ha creat l’equip d’arquitectura de Pere Socias.

Pels nens… i tota la família

La canalla, com no podria ser d’altra manera, tindrà un protagonisme força important a la Minicrafts. I, quina és la millor manera de gaudir la infantesa sinó jugant i passant-s’ho pipa? Little Wood, arribarà de Colomers, a Girona, amb el seu carregament de joguines de fusta al servei de la imaginació dels més menuts de casa.

L’Helena -que ha donat vida al titella de l’ocell Fernàndes que protagonitza el cartell del Minipop d’aquesta edició-, torna amb els seus Nins, ninets, titelles i capgrossos, expressius i encisadors a parts iguals. Perquè totes les històries necessiten personatges per ser contades… o per ser jugades.

Més robeta i complements. Recordeu el conte dels Tres porquets? No sabem si Treschanchitas s’hi van inspirar per posar el nom a la seva marca. Per ells, precisament, la feina més important dels més petits és jugar i, per això, fan complements divertits no només per a ells, sinó també pels seus pares.

Julie and Jane repeteixen parada i ho fan amb el seu ‘infinitament divertit’ com a bandera. Roba, jocs i complements infantils fets amb teixit de pissarra, innovador i original, perquè els més petits s’ho passin d’allò més bé una i una altra vegada.

Coixins peluts, samarretes i bodis, bosses i contes per treballar les emocions dels més petits… amb monstres bons de còmplices. Nus creacions torna a Tarragona per participar a la Minicrafts.

L’Eila portarà des de Reus amb el seu projecte personal Tica Mica. Complements originals i, sobretot, molt alegres per a nadons i nens fets a mà i amb molta cura perquè els més petits de casa, entre els zero i els dos any, llueixin guapos no, guapíssims. En fa tirades curtes perquè encara siguin més exclusius.

Amb una mica de llana i unes agulles, la gent de Cookinoflis del barri de Sants de Barcelona, creen enginyosos amigurumis, uns ninots que encisen petits i grans i que, segons la tradició japonesa, són amulets!

Disseny i funcionalitat a parts iguals. La roba i els complements per als més petits que confecciona de manera artesanal el petit equip de Nins Stuff, que vindran des de l’Hospitalet de l’Infant, segueixen aquesta premissa.

Little Things 4kids. Qui diu que els nens no poden anar a l’última? Ulleres de fusta perquè vagin encara més moderns i tendes de campanya per ajudar-los a fer volar la imaginació!
Oh là là! és, potser, l’expressió francesa de sorpresa més famosa. I també és el primer que pots dir quan veus els ‘detalls bonics per a gent bonica’ que fa la Rosa. Samarretes, ninots de roba i altres detalls personalitzats.

Decorar i molt més

Armand Il·lustració. Quadres, petites escultures, il·lustracions… El savoir faire de l’Armand es transmet en les seves petites obres d’art que, enguany, tornen a la Minicrafts després d’haver encisat al públic a l’edició del 2014.

De Matímañana és una expressió ebrenca per referir-se al fet de llevar-se d’hora per aprofitar el dia i també el nom d’aquesta petita factoria d’objectes bonics i funcionals -bosses, tasses i penjadors-fets amb materials nobles i que aporten confort i benestar.

Prenent el cel i el mar com a inspiració, la Lurdes crea, sota el nom de Cel Obert Art, collages amb peces de porcellana que aplica damunt de tela o fusta. Tot plegat, per fer-ne uns treballs únics i irrepetibles.

Voleu fer més goig encara?

La natura, la cultura i les emocions inspiren la Raquel, que és darrere de Kairo & Boqué joies. Peces senzilles, urbanes i positives, impregnades de la quietud i la sensibilitat d’aquesta autora reusenca.

La tria de materials potser és el tret distintiu d’Ematepé. La Maria Teresa vindrà des de Valls amb les seves petites peces de joieria artística fetes amb cura i sensibilitat i amb materials realment sorprenents.

Amant dels collarets, la Gemma, amb el nom artístic de La Collarina, crea una bijuteria realment diferent, a partir de material reciclat al que dóna una nova vida. Uns detalls que tenen una única i lloable missió: fer feliç a qui els porta.

Numon. Bosses i accessoris únics i funcionals que neixen de materials del passat i oblidats que la Núria fa reviure i que tenen una legió de fans. Tot plegat, sense renunciar a la moda i les darreres tendències.

La natura, la moda i la fotografia inspiren l’Elisa que està darrere de la marca Zavart i que fa carcasses de mòbil amb dissenys d’allò més autèntics.

L’equip de The art tee project són en Miquel i en Valentí i pensen que les samarretes poden ser llenços on plasmar autèntiques obres d’art. Per això, les fan serigrafiades i amb il·lustracions de grans autors per vestir, viure i col·leccionar.

Si voleu complements originals i útils a l’hora, esteu buscant les coses que fa la Mireia, de La confecció. Bosses, barrets i altres objectes fets a mà i amb molt bon gust per a petits i grans.

A Puntades són especialistes en tot el material que fa falta en el món de la costura. A la fira, ens en portaran una mostra i alguns dels seus detalls personalitzats de roba.

Estiu i hivern, les agulles i els cabdells omplen les lleixes de Tricot and craft que vindran, un any més, també per ensenyar-nos els practiquíssims tallers que imparteixen perquè gent de totes les edats s’introdueixi en l’addictiu món de la mitja i el ganxet.

Us imagineu uns kits per fer a casa, amb les vostres mans i de la manera més fàcil i divertida, cosmètica 100% natural? Deixeu d’imaginar, s’ho han inventat a Horta de Sant Joan, duu el nom de Fitomims i també seran a la Minicrafts 2015.

El sentit de l’humor és un dels protagonistes dels originals detalls que fan amb les agulles la gent de N’cha! que s’aproparan des de Barcelona. Estem segurs que no podreu evitar que us aflori un somriure als llavis.

Algunes dades pràctiques

La Fira Minicrafts, que s’instal·larà al tram final de la Rambla Nova, tocant al balcó del Mediterrani, s’inaugurarà el divendres 5 de juny a les 17 h i romandrà oberta en el mateix horari que el festival Minipop. Divendres, fins les 20 h. Dissabte, d’11 a 22 h i diumenge d’11 a 20 h.