Primera cita amb les urnes

Per . Actualitzat el

Aquest diumenge aquells que encara creiem en la democràcia tenim la primera de les tres cites electorals que ens esperen aquest any 2015. Després del 24 de maig, com el Barça campió de Lliga, encara haurem d’afrontar dues cites més, ambdues transcendentals. El 27 de setembre, unes autonòmiques amb caràcter plebiscitari que definiran el rumb definitiu de Catalunya envers les seves aspiracions d’esdevenir un estat. I després, amb data encara per confirmar, unes eleccions estatals on està el joc el govern amb el qual el nou Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat hauran de despatxar (o no).

Les eleccions d’aquesta setmana, però, són especialment rellevants, ja que serveixen per decidir els designis de les administracions més pròximes a tots i a totes. Els ajuntaments són, a efectes pràctics, les institucions que, amb les seves polítiques socials, de mobilitat, de seguretat, econòmiques, mediambientals… tenen una major incidència en la nostra vida diària. És per això que aquest 24-M cal fer un clam a la participació de l’electorat, ja que, en moments en què sembla que per fi es veu la sortida de la crisi, és molt important que les urnes palpin allò que vol la majoria de la ciutadania per als pròxims quatre anys.

  • Barbara Swanson

    I found this amazing site to make a living online…I’m now close to making $3500 a month. ( http://tinyurl.CoM/otmmgo5 )