La inauguració del itinerari geològic de Poblet, acte destacat del Dia Europeu dels Parcs

Les activitats es centraran en els valors geològics i també en l’explotació d’aquest recurs en mineria i pedreres a cel obert

Per . Actualitzat el

A primera hora del matí, vora les 8:30h, pels que prefereixen caminar i conèixer l’entorn s’ha organitzat una sortida interpretativa pel nou itinerari geològic. Aquest, s’inicia a l’Àrea de lleure de la Roca de l’Abella i ascendeix per la tartera del Roc Ponent. Cal advertir que aquest tram presenta una certa dificultat ja que a mesura que es va avançant entre grans boles granítiques, es guanya alçada fins arribar, aproximadament, als 900m. Una vegada a la creu del Roc Ponent, lloc privilegiat per les vistes que ofereix, l’itinerari continua tot travessant diversos punts d’interès geològic com ara antigues mines de barita i pedreres a cel obert.

Més tard, sobre les 11:30h, a l’àrea de lleure de la Roca de l’Abella, a on s’hi troba ubicat el Centre d’Interpretació del Bosc de Poblet, es realitzaran tallers per tal de divulgar entre els participants els elements geològics del Paratge així i com els usos que se’n deriven. També es faran grups per tal visitar l’antiga pedrera del Ginebre, que es troba al inici del itinerari geològic, i a on s’explicarà quins materials s’extreien i com eren aquestes feines al voltant dels anys 70.

Finalment, s’oferirà per a tots els assistents un vermut amb productes locals per tal de donar com a inaugurat el nou itinerari Geològic.

Un any més la celebració del Dia Europeu dels Parcs compta amb la col·laboració d’altres institucions: el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, les quals s’impliquen en la divulgació dels valors natural del Paratge des de diferents vessants.

Per a més informació contacteu amb la oficina de gestió del Paratge Natural de Poblet trucant al 977871732, o a través de pnpoblet@gencat.cat.