Tarragona tanca «una de les millors edicions de Tarraco Viva»

Aquest any la presència de mitjans ha estat la més nombrosa de la història del Festival

Per . Actualitzat el

La primera conclusió de l’organització sobre el festival d’interpretació romana és que aquesta ha estat «una de les millors edicions de Tarraco Viva». Així ho van afirmar la consellera de Cultura, Begoña Floria, la consellera de Turisme, Pat Antón i el director del Festival Tarraco Viva, Magí Seritjol, que ahir diumenge, just abans de l’últim acte de cloenda, van fer una primera valoració de l’edició d’enguany del festival romà de Tarragona.

Tot i que encara el festival no té xifres finals d’assistència als actes (durant aquesta setmana es faran públiques les dades exactes), els responsables del Festival i la conselleria de Cultura i la de Turisme han avançat, en paraules de Begoña Floria, “que ha estat una edició amb una gran quantitat de públic i en la línia de creixement dels darrers anys”.

Aquesta edició ha tancat les activitats programades amb motiu del bimil·lenari de la mort del primer emperador Cèsar August, un any ple d’activitats de tot tipus: 800 actes celebrats en l’edició especial del 2014 del Tarraco Viva, 60 actes dins Tarragona Història Viva a l’estiu del 2014 i el Congrés d’Arqueologia Tarraco Biennal. Queda només cloure aquest any amb la programació de Tarragona Història Viva que es farà durant l’estiu.

D’altra banda, sempre segons l’organització, cal destacar la gran afluència de persones de Barcelona i de l’àrea metropolitana per la gran difusió que s’ha fet del festival en els mitjans de comunicació nacionals. També hi ha hagut una assistència de públic estranger provinent sobretot de França, Itàlia o els Estats Units, entre altres països, i ha augmentat la presència de visitants interessats en la gestió del patrimoni des de la vessant de la divulgació com són un equip del Ministeri de Cultura d’Albània, un del Museu d’Àustria Carnuntum i investigadors de la Universida de Estadual de Campinas de São Paulo. Com a dada destacable, cal dir que aquest any s’ha batut el rècord de mitjans acreditats, amb un total de 157 acreditacions repartides. La presència de mitjans ha estat la més nombrosa de la història del Festival.

La implicació de la ciutadania de Tarragona queda palesa amb la participació de prop de mil tarragonins i tarragonines, que han organitzat directament activitats per al festival, els diferents departaments de l’Ajuntament i les entitats col·laboradores i patrocinadors