Comiat als Gegants Moros abans de la seva restauració

L’espectacle interactiu anirà a càrrec de Genovesa Narratives Teatrals

Per . Actualitzat el

Tarragona celebrarà una espectacle de comiat dels Gegants Moros aprofitant la Festivitat del Corpus del pròxim diumenge 7 de juny. La companyia de teatres Genovesa Narratives Teatrals serà l’encarregada de retre aquest merescut homenatge als elements del Seguici que es començaran a restaurar tot seguit. L’esdeveniment, destinat al públic infantil i familiar, s’organitzarà a les 20h a les escales de l’Ajuntament a la plaça de la Font amb la darrera sortida de les rèpliques dels Gegants Moros vells, prèvia a la seva restauració ja anunciada.

Alta com una geganta…! serà un esectacle interactiu conduït per l’actriu tarragonina Cristina Casanova sota la direcció de Joan Rioné, de Genovesa Narratives Teatrals. Durant l’acte es farà especial èmfasi en explicar la història dels gegants i la necessitat de la seva restauració; es donarà veu als protagonistes i es plasmarà el comiat amb tot el públic assistent. Els acompanyaran tots els elements i complements que els caracteritzen.

La restauració

Paral·lelament i com ja hem anat informant, coincidint amb el 30è aniversari de les rèpliques dels Gegants Moros de la ciutat, l’Ajuntament ha aprovat una intervenció integral d’aquestes, que són del 1985 i un primer pas per a la dignificació dels gegants originals de Bernat Verderol que daten de 1851.

Tant les que avui en dia surten al carrer com les de fa més de cent anys, totes quatre peces requereixen d’una important intervenció, que a proposta de la restauradora Àngels Cantos, i el seu equip de professionals, que han presentat un document molt extens i seriós per a la seva restauració, l’Ajuntament ha decidit tirar-ho endavant.

El pressupost amb el que es compta és de 30.000 euros i es preveu que estigui finalitzat per Sant Magí.