El comerç i el turisme protagonitzen el debat de RAC 1

El candidat popular acaba rebent més crítiques que l’actual alcalde

Per . Actualitzat el

Com el Jordi Basté ha comentat en finalitzar el debat dels quatre candidats a l’alcaldia de Tarragona amb representació, el ‘fair play’ ha imperat durant els tres quarts d’hora de discussió. Un Ballesteros segur ha pogut fer gala d’obra de Govern amb xifres a les mans tot i que la major part del debat s’ha escolat en un tema delicat pel batlle, el comerç i per extensió el Mercat Central. Aquesta obra faraònica inacabada que de ben segur Ballesteros esperava poder esgrimir com èxit electoral i que se li ha girat en contra. Un equipament sobredimensionat projectat certament per l’anterior Govern de CiU i PP que en vuit anys de Govern socialista no s’ha pogut finalitzar i ha causat nombroses molèsties als comerciants i als veïns de la zona.

Aquesta temàtica ha donat ales al candidat de CiU, Albert Abelló, que ha titllat Tarragona de «desastre absolut» en l’àmbit comercial. Alejandro Fernández (PP) ha aprofitat per tornar a atacar la proliferació de comerços regentats per persones vingudes de la ribera sud del Mediterrani o de l’Orient Mitjà: «només veig que s’obre locutoris, kebabs i basars i cap comerç d’excel·lència». Arga Sentís, candidata d’ICV-EUiA, ha lamentat que el PP vulgui «regular tot el que no li agrada, fins i tot els captaires» i ha recordat que no és legal donar o no donar les llicències d’obertura d’un local depenent del lloc de naixement de qui el sol·licita.

Ela candidats també han opinat sobre l’estació de l’AVE titllant-la de «desastre històric» a causa de la seva ubicació i ha aprofitat per culpar als partits dels seus opositors d’aquesta decisió tan poc encertada. Ballesteros i Abelló han coincidit en la necessitat del tercer fil, Fernández ha insistit en què aquesta infraestructura «tanca les portes a la futura façana marítima» i Sentís ha demanat que s’inverteixi en les rodalies i la mitja distància.

I per continuar amb temes que ja cansen, el Jaume I. Ballesteros ha explicat per enèsima vegada el cas, la resta li han criticat que fes un concurs d’idees a les portes de les eleccions i després s’ha dedicat a culpar-se entre PSC, CiU i PP sobre el desastre en el qual ja fa temps es va convertir allò que havia de ser un pàrquing intel·ligent. Més del mateix, vaja. Potser pel Basté ha estat nou però de ben segur que aquesta part del debat no ha aportat res a l’audiència tarragonina.

El final de la trobada, el moderador ha preguntat sobre la vinculació d’aquestes eleccions amb el procés. Tots han coincidit que es pot parlar de tot però Ballesteros opina que en unes municipals la ciutadania escull la persona que vol que gestioni la ciutat i Fernández, que qui parla massa del procés en aquestes eleccions és que no té programa municipal. Abelló ha aprofitat per deixar clara la seva posició a favor del procés i Sentís ha recordat que és tan important parlar del procés com de les propostes de ciutat.

En resum, jo net com dèiem a l’inici, moltes bromes i alguns dards enverinats però «de bon rotllo» que ha caigut més sobre el candidat popular que sobre l’alcalde que amb les enquestes a la mà se’l veu molt tranquil.