Un investigador de la URV, a la final del concurs de monòlegs científics FameLab

Toni Vallès actuarà dijous al certamen que se celebra a Madrid

Per . Actualitzat el

Per què Facebook és capaç de suggerir-nos amics que potser coneixem? Com s’ho fa Amazon per saber en quins productes estem interessats? La resposta és a l’estudi de les xarxes complexes, àmbit en què desenvolupa la seva recerca l’investigador de la URV Toni Vallès. Aquestes i altres incògnites són les que ens desvetllarà al seu monòleg, amb què aspira a guanyar la tercera edició del concurs de monòlegs científics FameLab a Espanya.

La final d’aquest certamen es durà a terme demà 14 de maig a les nou del vespre, a la Sala Galileo Galilei de Madrid. Hi participaran vuit científics de diferents universitats i centres de recerca. L’acte estarà conduït per l’humorista Goyo Jiménez i es podrà segui per streaming al web www.famelab.es. El guanyador representarà Espanya a la final internacional de FameLab, al Cheltenham Science Festival, que es farà al juny al Regne Unit.

Toni Vallès va ser seleccionat per participar a FameLab España d’entre més de 70 candidats. L’investigador es va guanyar el pas a la fase final del concurs al març, en una semifinal on es van triar vuit finalistes. L’acte es va fer al Teatre Poliorama de Barcelona, davant de més de 600 persones. És la primera vegada que un investigador de la URV es classifica per a la final d’aquest concurs.

Concurs internacional

FameLab és un concurs de monòlegs científics que va néixer el 2005. El seu principal objectiu és fomentar la divulgació de la ciència identificant, formant i donant a conèixer nous talents entre els qui treballen en ciència, a través d’un format innovador: el monòleg científic. Avui dia, FameLab s’ha tornat global i es celebra en més de 25 països de tot el món. A Espanya és la tercera edició d’aquest concurs, organitzat pel British Council i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Toni Vallès és estudiant de doctorat al Departament d’Enginyeria Química de la URV i forma part del grup de recerca SEES:lab. Ha participat en activitats de divulgació a la Setmana de la Ciència i al concurs Vols saber què investigo?, organitzat per la Universitat, on l’any 2013 va merèixer el segon premi ex aequo. La URV és una de les 8 universitats i institucions d’arreu d’Espanya amb un investigador a la final del concurs FameLab 2015.