Arriba la 14a edició de la Fira del Mar

El certamen tindrà lloc els dies 16 i 17 de maig

Per . Actualitzat el

El Patronat Municipal de Turisme de Calafell organitza per catorzè any consecutiu la Fira del Mar, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de maig al passeig Marítim de Sant Joan de Déu, de la Platja de Calafell, i al Port Segur-Calafell.

La fira consistirà a reproduir la vida comercial del Calafell mariner dels nostres avantpassats, on destacaran activitats com ara l’exhibició d’antics oficis: armadors d’arts, palangrers, nansaires, remendadores, una exposició de barques tradicionals amb els calafats treballant-hi, tallers infantils mariners, a més d’activitats com sortides a vogar en llagut, espectacles d’animació marinera o «contes d’aigua», entre altres. En aquesta fira també hi són presents les entitats del municipi vinculades directament al fascinant món del mar.

Així mateix, un dels actes més esperats, i que causa més expectació en aquesta fira, és la reproducció d’una antiga subhasta de peix, que els pescadors de Calafell realitzen el dissabte, a les 12 del migdia. D’aquesta manera, els participants més hàbils podran endur-se el peix fresc a casa al preu que dictin.

Ruta literària i ruta gastronòmica

En el marc de les rutes i itineraris del patrimoni històric de Calafell,  diumenge a les 10 del matí s’organitza la ruta literària «Vivint la mar domèstica», basada en la vida de l’escriptor i editor Carlos Barral. A través de la seva obra literària sobre el paisatge mariner de la costa catalana, es visitaran espais de Calafell que remetin al seu passat, quan els pescadors i les seves famílies eren els habitants de la platja. La ruta ens aproparà a la personalitat i obra de Barral, que sempre va estar molt lligada als espais i racons del passat mariner de la platja de Calafell.

D’altra banda, l’associació d’empresaris i comerciants Fòrum Calafell organitza, del 8 al 24 de maig, la 3a Ruta Gastronòmica del Mar, on tothom que ho desitgi podrà tastar, per només 3 euros, un plat mariner acompanyat de vi DO Penedès.