Placa Josep Trueta per a la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla

Aquest reconeixement al mèrit sanitari s’afegeix a la recent condecoració amb la Creu Sant Jordi per a l’entitat tarragonina

Per . Actualitzat el

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha atorgat un nou reconeixement a la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, en aquest cas per a la tasca sanitària que desenvolupa al territori.

La Medalla i la Placa Josep Trueta és un guardó que s’atorga anualment amb el qual es vol honorar les persones i les entitats de Catalunya que han destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat. Aquestes distincions van ser instaurades pel Govern de Catalunya l’any 1997, coincidint amb el naixement del reconegut doctor i científic català Josep Trueta i Raspall (1897-1977).

L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest dimarts, 12 de maig, al Palau de la Generalitat a Barcelona, amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el conseller de Sanitat, Boi Ruiz. Una representació de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, encapçalada pel seu director general, el doctor Joan Maria Adserà, ha rebut una de les tres plaques que es lliuraven en aquesta ocasió en reconeixement als seus mèrits i per la seva contribució al benestar comú.

El mèrit principal de la Fundació per rebre aquesta distinció ha estat «la configuració d’una xarxa sanitària i social, integral i integrada, amb dispositius complementaris i de qualitat, sense ànim de lucre, respectuosa amb la seva història de compromís al servei dels ciutadans en els àmbits sanitari, de promoció i prevenció de la salut, sociosanitari, d’atenció a la dependència, d’assistència social, d’assistència a les persones amb discapacitat psíquica o física, de docència i recerca, i que actualment compta amb un equip humà de més de dos mil professionals».

Fa pocs dies l’entitat tarragonina va rebre la Creu de Sant Jordi pel 550è aniversari de la seva fundació i per la seva contribució continuada en el temps a la salut i al benestar de Tarragona i el seu entorn.