Salvador Company guanya el Pin i Soler amb la novel·la ‘Sense fi’

El mallorquí Gabriel de la S. T. Sampol guanya el Vidal Alcover amb el projecte de traducció de ‘Peregrinação’ de Fernão Mendes Pinto

Per . Actualitzat el

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2014-2015, registrant un rècord de participació de 405 treballs presentats, com són 116 Pin i Soler, 305 de Tinet i 19 de Vidal Alcover; fa públic avui el veredicte després de la tasca del jurat que ha evidenciat l’alt nivell de moltes de les obres presentades.

Així doncs, el premi de novel·la que enguany arriba a la seva 25a edició, ha estat per a l’escriptor valencià Salvador Company que proposa amb, Sense fi, una història àgil i alhora sarcàstica, plena de sorpreses i ambientada en el País valencià que l’autor millor coneix. Company ha rebut diversos premis i reconeixements en l’àmbit de la narració curta i també té treballs en traducció i assaig. Pel que fa al Pin i Soler, el jurat també ha valorat molt positivament els treballs presentats i que han arribat fins a la darrera votació: Una mena de culpa i Quan plovia, quan nevava.

D’una altra banda, de les 19 obres presentades per al premi Vidal Alcover de Traducció, finalment el jurat s’ha decantat pel treball del mallorquí Gabriel de la S.T. Sampol amb una de les grans obres de la literatura portuguesa com és Peregrinação de Fernão Mendes Pinto, del 1614. És una obra clàssica de referència, alhora plenament vigent des del punt de vista literari i documental per al públic lector d’avui en dia.

Sampol és un reconegut traductor, poeta i crític literari mallorquí que té un destacat treball en la traducció del francès, l’alemany i el portugués; amb una avalada i brillant trajectòria en aquest àmbit.

Pel que fa al veredicte del 18è Premi de narrativa curta per internet Tinet, dels 305 treballs presentats, la guanyadora ha estat Nela Miralles, de Vilassar de Dalt,  amb el conte Els noms de les vaques. Es tracta d’una història que parla de la pèrdua de la candidesa d’una nena que creix i veu com les persones que estima s’apaguen, moren, són derrotades.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joiera Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.