El Tarragonès es dota d’un protocol per eradicar la violència masclista a la comarca

Per . Actualitzat el

La seu del Consell Comarcal del Tarragonès ha acollit l’acte de signatura del Protocol per a una intervenció coordinada contra la violència masclista a la comarca del Tarragonès. L’acte ha estat presidit pel Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joaquim Nin, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adán i la Coordinadora Territorial de l’Institut Català de les Dones, Lídia Bargas, i ha comptat amb la presència de representants dels diversos serveis territorials de la Generalitat que hi participen (Interior, Salut, Ensenyament, Justícia i Benestar Social), dels Ajuntaments de Tarragona i de Salou.

Aquest Protocol és el document marc que defineix el model d’intervenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista i concreta les competències de cada institució i servei, tot donant compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

En el transcurs de la signatura, Lídia Bargas ha explicat que «la coordinació de serveis de la xarxa especialitzada contra la violència masclista és molt important per aconseguir realitzar un abordatge integral». Bargas ha assenyalat que «el protocol millora la qualitat de vida de les dones que travessen situacions de violència masclista i els seus fills i filles».

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adàn, ha destacat que «la redacció del protocol ha tingut en compte la realitat territorial del Tarragonès i les seves especificitats», i ha subratllat «la transcendència de la signatura del protocol, perquè a la nostra societat no s’ha assolit la igualtat entre homes i dones, i la violència masclista és el màxim exponent d’aquesta manca d’igualtat».

En una exposició de l’equip tècnic de Serveis Socials del Consell Comarcal s’ha exposat que «el Protocol per a una intervenció coordinada contra la violència masclista al Tarragonès és un marc i una eina de treball per als i les professionals dels ens, entitats, departaments i serveis que l’han signat».

A la clausura de l’acte, el Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joaquim Nin, ha declarat que aquest protocol «estableix quin és el camí a seguir, sense oblidar que és una eina viva que caldrà anar revisant i actualitzant contínuament per adaptar-la a la realitat social, a les lleis i a tot el que permeti eradicar la violència masclista al Tarragonès».