El Club Diògenes organitza les seves III Jornades de rol

Entre les activitats proposades destaquen presentacions de nous jocs, partides d’iniciació, partides per a infants i una taula rodona sobre Jocs de rol i creació literària

Per . Actualitzat el

El local de l’Associació de Veïns de la Part Alta, seu de l’Associació Lúdica i Cultural Club Diògenes Tarragona acollirà, el proper 6 de juny, les terceres Jornades de Rol del Club Diògenes de Tarragona.

El Club Diògenes és una associació sense ànim de lucre, fundada l’any 2012 per jugadors de rol tarragonins amb els objectius de fomentar la pràctica i difusió dels jocs de rol. Des de l’any 2013 es celebren les Jornades de Rol del Club Diògenes de Tarragona, esdeveniment que ofereix a la ciutat la possibilitat de descobrir o gaudir d’aquests jocs, encara desconeguts, donar suport als autors locals, reflexionar sobre diferents aspectes dels jocs de rol i donar a conèixer les novetats dins del mercat.

La imatge de les terceres Jornades del Club de Rol Diògenes de Tarragona ha estat creada per l’il·lustrador Ion Ander, un artista establert a Tarragona que ha volgut reflectir-hi la capacitat evocadora del joc i la pluralitat dels seus practicants.

L`èxit de les activitats per nens en la darrera edició de les jornades ha encoratjat els organitzadors a potenciar-les, incorporat enguany, durant el matí del dia 6, una nova activitat adreçada a que es juguin en família. Un espai per tal que nens i nenes de 5 a 11 anys amb els seus pares i mares puguin descobrir els jocs de rol mitjançant partides especialment pensades per als més petits.

Tindrà lloc la taula rodona Jocs de rol i creació literària, co-organitzada amb la Casa de les Lletres. Una activitat pensada per tal que jugadors de rol i escriptors descobreixin la relació entre ambdues pràctiques i que en poden aprendre uns dels altres. A la taula rodona hi participaran diversos escriptors i jugadors de rol com Jordi Vinyals (mestre de l’Escola de Lletres de Tarragona), Jordi Noguera (jugador i escriptor de relats fantàstics) i d’altres.

Durant la tarda i el vespre tindran lloc les presentacions de diverses novetats editorials o jocs en primícia, i partides de demostració a càrrec dels autors o de jugadors de la mateixa entitats, tots oberts al públic en general, que pot inscriure-s’hi per avançat a clubdiogenestarragona@gmail.com

Entre les partides que es realitzaran cal destacar: els diferents jocs de l’editorial de rol en català Maqui Edicions; el joc de rol Reflejo de l’autor vallenc Jordi Martín, que publicarà pròximament l’editorial Nosolorol; el joc Steam States de la mà del seus creadors Marc Sastanach i Angel L. Marín; el joc de rol del popular webcomic El sistema D13, dirigit pel dibuixant Joan Tretze; el joc de fantasia amb animals antropomòrfics Auros d’Oliver Bueno; el joc de terror renaixentista El hombre Abstracto que dirigirà el seu autor Luis Montejano i el joc d’investigació i thriller modern Portal de l’autor tarragoní Albert Estrada, a més d’altres jocs com La justícia vigila o Fate Acelerado.

Les terceres Jornades de Rol Club Diògenes Tarragona tindran lloc el proper 6 de juny, de 11:00h a 24:00h, al local de l’Associació de Veïns De la Part Alta, al Portal de Sant Antoni s/n.

Les places de les activitats són limitades a 5 persones per partida i a 20 places la conferència, per aquest motiu, preguem als assistents que reservin plaça amb antelació.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de les editorials Edge, Ediciones Nosolorol, Ediciones Conbarbai Maqui edicions, a més de la Casa de les Lletres i l’AVPA (l’Associació de Veïns de la Part Alta). També comptem amb la col·laboració de la llibreria Drakkar que tindrà un estand a la nostra seu durant tot el dissabte, on els assistents podran adquirir les darreres novetats editorials.

jornades-2015