El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona celebra el II Congrés Nacional de Deontologia Mèdica

El fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Badajoz pronunciarà la conferència de clausura el dia 9 de maig

Per . Actualitzat el

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona donarà demà divendres a la tarda el tret de sortida al II Congrés Nacional de Deontologia Mèdica 2015, que  reunirà metges vinguts d’arreu de l’Estat a Tarragona per debatre sobre els desafiaments que imposa la societat actual al desenvolupament de l’activitat mèdica. Es tracta de la segona edició d’un Congrés que l’any passat va tenir lloc a Bilbao i que l’any vinent, es durà a terme a Alacant.

La primera jornada estarà dedicada a la formació en deontologia i comptarà amb la participació d’estudiants de la facultat de medicina de la Universitat Rovira i Virgili i representants del Consell Estatal d’Estudiants de Medicina. L’acte d’inauguració serà a les 19:00 hores i hi seran presents el president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i president del comitè organitzador, Dr. Fernando Vizcarro, el president de la Organització Mèdica Col·legial, Dr. Juan José Rodríguez, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin i el sisè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés. Seguidament, el Dr. Pedro Cía, catedràtic de medicina interna i President de la Comissió de deontologia mèdica de Saragossa, oferirà la conferència inaugural, que tractarà sobre «la competència i humanitat del metge. Què pot aportar la Comissió Deontològica».

A continuació, el segon dia es tractaran temes diversos, com l’actuació de les comissions deontològiques davant l’error mèdic, la responsabilitat moral del metge davant el pacient i la societat o la judicialització de les reclamacions mèdiques, entre d’altres. En aquest sentit, el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Javier Hernández, dissertarà sobre la negativa al tractament mèdic. La jornada acabarà amb una sessió sobre «blogs pediàtrics i xarxes socials: límits ètics i legals».

La conferència de clausura, que impartirà el fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Badajoz, tindrà lloc dissabte 9 de maig a les 12:00 hores i versarà sobre «la responsabilitat mèdica i el seu contingut deontològic».

La seu del Congrés és l’Hotel SB Ciutat de Tarragona. Els patrocinadors del Congrés són Mutual Mèdica i la Organització Mèdica Col·legial.