La CUP inclou les propostes de l’ANC i la Plataforma per la Llengua al seu programa

Destaquen l’adhesió a l’AMI i la creació d’una Conselleria de Normalització Lingüística

Per . Actualitzat el

La CUP Tarragona ha volgut fer públic el seu compromís per la sobirania política de Catalunya assumint al seu programa electoral les propostes municipalistes que fan, respectivament, l’ANC i la Plataforma per la Llengua.

Albert Cortès, de l’ANC Tarragona, ha explicat els quatre punts que presenten a tots els grups municipals sobiranistes, per tal d’aconseguir la independència del Principat de Catalunya a partir de les properes eleccions municipals i transformant les eleccions del 27 del setembre en plebiscitàries.

La Candidatura independentista, segons Jordi Martí, ja havia fet públic que en el primer ple ordinari proposaria l’adhesió de Tarragona a l’Associació de Municipis per la Independència, i ha afegit que es comprometen a promoure campanyes perquè les eleccions del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i les guanyin forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un nou Estat; en cas que al 27-S surti una majoria independentista, vetllaran perquè l’Ajuntament es posi a disposició del govern del país; i proposaran que l’alcalde participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituiria per donar suport al procés d’emancipació nacional.

Jordi Martí, per últim, ha manifestat l’assumpció de totes les propostes en matèria de política lingüística que els ha fet arribar la Plataforma per la Llengua i que, segons l’anarcosindicalista, «moltes de les quals ja havien sortit a la jornada participativa sobre llengua que organitzada per a configurar el programa electoral». La seva aposta per «la creació d’una Conselleria de Normalització Lingüística permetria vetllar perquè moltes de les propostes que fa l’entitat es poguessin dur a terme».

Al seu torn Laia Estrada ha volgut deixar clar que «l’Esquerra Independentista porta dècades lluitant per la sobirania política dels Països Catalans, i posant sobre la taula la necessitat d’engegar un procés de ruptura amb un règim hereu de la dictadura franquista». Ha remarcat, també, que «la desobediència és una eina que caldrà tenir en compte en cas que sigui necessari per tal de complir amb el mandat democràtic del poble català».

En aquest sentit Estrada ha emfatitzat que la CUP no només assumeix els punts que proposa l’ANC sinó que els transcendeix tant en relació a qüestions pràctiques, com l’assemblea de càrrecs electes, que per a la formació anticapitalista ha de ser a nivell de Països Catalans, com en relació a «les aspiracions polítiques, ja que la CUP entén que la plena sobirania fa referència a la totalitat dels Països Catalans, però també ha d’incorporar les sobiranies alimentària, energètica, econòmica,… el control del poble sobre els recursos del país, en definitiva».

Per últim, Estrada també ha cridat l’atenció a la importància d’entendre la independència «no com un fi en si mateix, sinó com una eina per a canviar-ho tot, per aconseguir una sanitat 100% pública, condicions laborals dignes, un sistema educatiu de qualitat,…».