Can Bosch, la magnífica cuina de la terra

Per . Actualitzat el

L’elegància i distinció del restaurant Can Bosch s’observa a cada racó i en molts detalls del menjador, on es respira el Mediterrani i la terra on som: Cambrils. Els quadres a les parets ens porten a la població. A cada taula, de notable amplitud i agradable separació, estovalles d’un blanc immaculat, amb tovallons amb la “B” brodada; una peça ens recorda els fonaments d’aquesta cuina que assaborirem, oli, avellanes, rap… una magnífica cuina localista que ens portarà a degustar la màxima exquisidesa amb les elaboracions de Joan Bosch i el seu fill Arnau, amb el suport d’un formidable equip en els fogons.
Una cuina que parteix de la tradició culinària de la població i que, sense perdre les arrels, sap endinsar-se en avançades tècniques avantguardistes de l’alta cuina, on sempre destaca el producte de temporada de la zona.

Un menú degustació de què podem gaudir aquesta primavera i que ens ha dut a les estrelles –com la que té el restaurant des de fa molts anys– s’inicia amb els snacks de la casa: ceba i arròs i oliva negra i mandioca. Continua la Caixa de Fusta amb: cruixent de parmesà, magdalena de rocafort amb olivada, foie arrebossat amb moresc i rillette de salmó. I amb: pop a la brasa amb parmentier de patata i maionesa d’oli negre; caviar de pèsols de Cambrils amb xips de carxofa; i ravioli de llamàntol amb emulsió iodada de Noli Prat i caviar de soja. I culmina amb: arròs de nyores amb espardenyes arrebossades; i corball en papillota amb mantega Cafè de París, verduretes saltades i pil-pil de plàncton. De postres: crema de fruita de la passió, iogurt i xocolata blanca amb fruita fresca i gelat de iogurt, menta i romaní; i crema de xocolata i avellanes cruixent i pa de pessic de garrofa i gelat d’avellanes i xocolata. Com a petits fours per acompanyar el cafè hi ha financier de coco i xocolata, crispetes caramel·litzades amb mantega de cacauet, roca de xocolata negra, macaroon de llimona i gelatina de fruits vermells i mascarpone.

Tot això, regat amb Flor de Nit 2013, DO Terra Alta, aconsellat pel sommelier Manel Subirà d’entre les 1.200 referències del celler.

Montse, l’esposa de Joan, amb la seva amabilitat i delicadesa, dirigeix un servei professional i molt diligent, sempre atent al comensal.
Un restaurant del qual tothom surt molt feliç. El numero 1 de la Costa Daurada.